HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ Σκορπιός μετατρέπεται σε θέρετρο για το τζετ σετ…

Ο Σκορπιός μετατρέπεται σε θέρετρο για το τζετ σετ…

Η πανδημία του κορωνοιού, έβαλε προσωρινό φρένο στα έργα για τη μεταμόρφωση του Σκορπιού όμως μετά τη λήξη της καραντίνας, τα συνεργεία επέστρεψαν στο παραδεισένιο νησί της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Τους τελευταίους μήνες είχαν ξεκινήσει έργα υποδομών, ώστε να δημιουργηθεί το διεθνές τουριστικό θέρετρο που έχει σχεδιαστεί. Το καλοκαίρι ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και οι κόρες του σχεδιάζουν να δουν για πρώτη φορά από κοντά την πορεία των έργων όπως λέει ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Σεργκέι Τσερνίτσιν.

«Το πλάνο της οικογένειας είναι να επισκεφτεί το νησί και να επιθεωρήσει τις εργασίες. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην Ελλάδα, θα περάσουν κάποιες εβδομάδες στο μέρος που λατρεύουν και απολαμβάνουν», επισημαίνει ο κ. Τσερνίτσιν προσθέτοντας : «Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα θέρετρο με προδιαγραφές και εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου για την οικογένεια και τους επισκέπτες. Τόσο η τοπική κοινωνία όσο και η χώρα θα ωφεληθούν από αυτό το πρότζεκτ καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό μαργαριτάρι της Μεσογείου».

Με το φόβο του κορωνοιού πάντως και στον Σκορπιό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας . «Το νησί είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα υλικά πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα» επισημαίνει ο Σεργκέι Τσερνίτσιν . Τα έργα θα διακοπούν ξανά το καλοκαίρι ώστε να μη διαταραχθεί η τουριστική περίοδος στη Λευκάδα και τα συνεργεία θα πατήσουν «γκάζι» από τον Οκτώβριο.

Το θρυλικό ροζ σπίτι του Ωνάση. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ το συντήρησε χωρίς να αλλάξει κανένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του

Με σεβασμό στην ιστορία του Σκορπιού

Στα σχέδια της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι να μην αλλάξει τίποτα στις δομές του νησιού και να μην γκρεμιστεί κανένα από τα κτίσματα της εποχής του Αριστοτέλη Ωνάση . Σύμφωνα με τα πλάνα , η επένδυση θα συμβαδίζει με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την κληρονομιά του Ωνάση και την ιστορία. Στα υπάρχοντα κτίσματα του Σκορπιού θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 vip σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ
Ο Ριμπολόβλεφ με την κόρη του Αικατερίνα

Δυνατότητα 48 κλινών στον Σκορπιό

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και κοινόχρηστους χώρους . Επίσης έχουν σχεδιαστεί αθλητικές εγκαταστάσεις , δεξαμενές ομβρίων υδάτων, παιδότοποι και στο μέλλον ένα καλαίσθητο αμφιθέατρο. Όλα τα κτίσματα μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και των καλεσμένων της αλλά στο μέλλον δεν αποκλείεται η ενοικίαση σε βαθύπλουτους τουρίστες. Ο προϋπολογισμός του φιλόδοξου πρόζτεκτ αγγίζει τα 165 εκατ. ευρώ.

Μπουλντόζες στον Σκορπιό

Σκοπιός, το νησί του Ωνάση

Φωτογραφίες παλαιότερων χρόνων από τον Σκορπιό, τότε που ζούσε τις δόξες του με τον Ωνάση:

Το θρυλικό γιοτ του Ωνάση, Χριστίνα


Στον Σκορπιό είχε γίνει και ο γάμος του Ωνάση με την Τζάκι:

Την εποχή εκείνη, οι παπαράτσι έδιναν μάχη για μια φωτό της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ να κάνει τις βουτιές της στα νερά του Σκορπιού:

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Παραλία Κάθισμα: Πέρα από τα συνηθισμένα
Επομενο αρθρο
Δήλωση, πρ. Δημάρχου Κ. Δρακονταειδή με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.