HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ στην Υγεία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου για τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ στην Υγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ 4000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων από τις 4000 θέσεις υγειονομικού προσωπικού μέσω ΟΑΕΔ για μακροχρόνιους άνεργους στην υγεία, διάρκειας ενός χρόνου.

Για το νοσοκομείο Λευκάδας από τις 16 θέσεις που ζητήθηκαν, με ποιά κριτήρια και προτεραιότητα άραγε, όταν υπηρεσίες όπως η τεχνική είναι διαλυμένη, οι εργαζόμενοι στα μαγειρία εξουδενωμένοι με το φιλότιμο να έχει εξαντληθεί, οι επιτυχόντες είναι 13 άτομα με τις παρακάτω ειδικότητες:

Τρεις Τ.Ε Νοσηλευτών
Τρεις Δ.Ε βοηθών Νοσηλευτών
Ένας Τ.Ε Ιατρικών εργαστηρίων
Ένας Δ.Ε Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων
Δύο Δ.Ε Χειριστών ιατρικών συσκευών
Ένας Δ.Ε Οδηγών
Δύο Υ.Ε Μεταφορέων ασθενών

Παρατηρήσεις:

• Από τις 4000 θέσεις του προγράμματος, οι 849 θέσεις έμειναν κενές και 3151 συμπληρώθηκαν.
• Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα ήταν για μακροχρόνια άνεργους και ότι τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την υποβολή αιτήσεων η 12μηνη εγγραφή στα αρχεία ανέργων του ΟΑΕΔ, κάτι που αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για πολλούς υποψηφίους, ιδιαίτερα των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ.
• Επίσης από τους 3151 επιτυχόντες υπάρχει η περίπτωση κάποιοι να μη δεχθούν τις θέσεις για τις οποίες ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες, αφού ήταν 2η ή 3η επιλογή τους, κάτι που είχε συμβεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα Νοσοκομεία.
• Οι πενταμηνίτες που είχαν δουλέψει στα νοσοκομεία το προηγούμενο διάστημα και είχαν αποκτήσει εμπειρία δεν τους δόθηκε το δικαίωμα να συμμετάσχουν.

• Για το Κ.Υ. Βασιλικής και το ΠΕΔΥ Λευκάδας με την τεράστια υποστελέχωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ.

Συμπερασματικά πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας στο δημόσιο, η κυβέρνηση δε βάζει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε ένα χρόνο θα απολυθούν, οδηγώντας τους συναδέλφους ξανά, στη διαρκή αναζήτηση μιας κακοπληρωμένης προσωρινής δουλειάς και η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της δουλειάς των υγειονομικών στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί.

Η μόνη απάντηση των υγειονομικών πρέπει να είναι αγώνας διαρκείας για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και το υγειονομικό και εργατικό κίνημα δεν πρέπει να διεκδικεί τίποτα λιγότερο από αυτό!

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου για μια εμφάνιση στη Λευκάδα ο Μάριος Κατσάνος
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση Καρναβαλιστών για τα «Φαρομανητά 2017»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.