HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου για τα κρούσματα βίας σε εργαζόμενους

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου για τα κρούσματα βίας σε εργαζόμενους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το τελευταίο κρούσμα βιαιοπραγίας που σημειώθηκε σε βάρος συναδέλφου από ασθενή που προσήλθε στο τμήμα επειγόντων(ΤΕΠ) του Γ. Ν. Λευκάδας, την Τετάρτη 21/6, οι απειλές και η άσκηση βίας απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που προσπαθεί να προσφέρει με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία παροχές υγείας στους ασθενείς αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά.

Το συγκεκριμένο συμβάν ανέδειξε για μια ακόμη φορά, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες (εντατικοποίησης, υποστελέχωσης, αυξημένης προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα ) για να προστατεύσουν τη ζωή των ασθενών η οποία τίθεται σε κίνδυνο. Αναδείχτηκαν τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γίνονται αποδέκτες της σκληρής πραγματικότητας που συναντούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο (άλλοτε με απλές διαμαρτυρίες και άλλοτε με τον απαράδεκτο τρόπο της λεκτικής ή ακόμα και σωματικής βίας στους εργαζόμενους) με τις πολύωρες αναμονές αλλά και με την συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του έκτακτου περιστατικού και της απαίτησης της άμεσης αντιμετώπισης τους.

Καλές είναι οι ανακοινώσεις για σταθεροποίηση του συστήματος που κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας , τα επιχειρησιακά σχέδια από πλευράς Διοίκησης αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη για ασθενείς και εργαζομένους.
Ο σύλλογος εργαζομένων καλεί τους ασθενείς και τις οικογένειες τους να στραφούν μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς στους πραγματικά υπεύθυνους, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Αυτοί είναι που έχουν καταντήσει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με το λιγότερο δυνατό προσωπικό και τη λογική του μικρότερου κόστους. Με τις αιματηρές περικοπές στην υγεία περισσεύουν χρήματα για σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος στο αδηφάγο κεφάλαιο να απλώσει τα πλοκάμια του κέρδους, ιδιωτικοποιώντας και εμπορευματοποιώντας την υγεία.

Το μείζον ζήτημα στις υγειονομικές μονάδες είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού, χρηματοδότησης και η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή εργασία των υγειονομικών και τη νοσηλεία των ασθενών.

Απαιτούμε:
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά!
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας.
Μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Ορφέας Λευκάδας: Festa Del Canale Promo
Επομενο αρθρο
Ανακοινώσεις Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.