HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου για την ανανέωση των συμβάσεων των ΟΑΕΔιτών στα Νοσοκομεία

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου για την ανανέωση των συμβάσεων των ΟΑΕΔιτών στα Νοσοκομεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την ανανέωση των συμβάσεων των ΟΑΕΔιτών συναδέλφων

Χαιρετίζουμε την ανανέωση για ένα χρόνο των συμβάσεων των 4.000 εργαζομένων ΟΑΕΔιτών στα νοσοκομεία, (14 στο νοσοκομείο Λευκάδας). Η ανανέωση αυτή είναι αποτέλεσμα της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος, της καθημερινής διεκδίκησης και πίεσης και του συλλόγου εργαζομένων για τη συνέχιση της δουλειάς των συναδέλφων που καλύπτουν τα τεράστια κενά προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σε καμιά περίπτωση όμως ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ το ώριμο , δίκαιο και πάγιο αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μιας και οι μόνιμες προσλήψεις είναι με το σταγονόμετρο και τα κενά στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 25.000…
Η κυβέρνηση με «πανηγυρικούς τόνους» ανακοίνωσε την παράταση για έναν χρόνο των συμβασιούχων μέσω ΟΑΕΔ, επιχειρώντας να την αξιοποιήσει προεκλογικά, αποκρύπτοντας ότι :

Κρατά σε εγκλωβισμό και ομηρία για ένα ακόμη χρόνο χιλιάδες εργαζόμενους με σκοπό να τους υφαρπάξει τη ψήφο.

Γενικεύει τις ελαστικές και προσωρινές θέσεις εργασίας, αντικαθιστώντας μέρος του μόνιμου προσωπικού που συνταξιοδοτείται.

Δε δίνει ούτε ένα ευρώ από το κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τους αλλά παίρνει τα χρήματα άλλων εργαζομένων που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΔ για να έχουν πχ επιδόματα ανεργίας κτλ . Οι εργαζόμενοι δηλαδή πληρώνουν άλλους εργαζόμενους… ενώ τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού πηγαίνουν για την πληρωμή των δανειστών και στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις επενδύσεις τους.

Την ίδια ώρα που επιχειρεί να παρουσιάσει ως… κοσμογονία το γεγονός ότι παρατείνει τη δουλειά με ημερομηνία λήξης για τους συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ, αναστέλλοντας για ένα χρόνο την απόλυσή τους, ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ εκατοντάδες συμβασιούχους π.χ συμβάσεις ΚΛΕΕΛΠΝΟ, ενώ σχεδιάζεται η απόλυση τουλάχιστον 1.000 γιατρών μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Καλλιεργεί μειωμένες απαιτήσεις στους εργαζόμενους, τη μισοδουλειά, τη μισοζωή, σε μια περίοδο που η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης δίνει τη δυνατότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για αξιοπρεπείς μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ συμβασιούχος να μην ΜΕΙΩΣΕΙ τις απαιτήσεις του & τις σύγχρονες ανάγκες του
ΝΑ μην ΝΙΩΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε όλους αυτούς που τον κατάντησαν να ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ για μια κακοπληρωμένη δουλειά με ημερομηνία λήξης

Η Κυβέρνηση αντί να «πανηγυρίζει» για «παρατάσεις» στην ομηρία και την ανασφάλεια πρέπει να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την πραγματική κάλυψη των τεράστιων κενών στη Δημόσια Υγεία, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους και μόνιμους να δυναμώσουμε τον οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας που θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των λίγων.

Το Δ.Σ
Νοέμβρης 2018

Προηγουμενο αρθρο
Χωρίς νερό αύριο η Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Βρεττού «Πικρός Εξωγήινος »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.