HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Fritz Berger και η φωτογραφική ομάδα της Λευκάδας «ΦΩΤΟ.κύτταρο»

Ο Fritz Berger και η φωτογραφική ομάδα της Λευκάδας «ΦΩΤΟ.κύτταρο»

Από τον Φεβρουάριο του 2016 λειτουργεί στον αίθριο χώρο του Διοικητηρίου μόνιμη έκθεση μέρους των φωτογραφιών, του φωτογράφου των αναμνήσεων της Λευκάδας, Fritz Berger. Διαβάστε για τον Fritz Berger [ΕΔΩ].

Σ’ αυτό το χώρο την Πέμπτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της φωτογραφικής ομάδας της Λευκάδας «ΦΩΤΟ.κύτταρο» με το δημιουργό των φωτογραφιών της έκθεσης.

Ο Fritz Berger έμεινε στη Λευκάδα σχεδόν 10 χρονια, μέλος αποστολής βοήθειας στο νησί.(1962-1972). Έφυγε από τη Λευκάδα το 1972. Στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, έγινε τακτικός επισκέπτης του νησιού μας συνεχίζοντας τις σχέσεις που δημιούργησε με τους ανθρώπους αλλά και τα μέρη που έζησε.

Η τωρινή του επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια αυτών των σχέσεων. Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας, όπως ήταν φυσικό, είχαν πολλά να συζητήσουν αλλά και να διδαχτούν από το έργο αλλά και την επαφή με το ίδιο το δημιουργό.

Ο Fritz Berger μιλάει και καταλαβαίνει τη γλώσσα μας αρκετά καλά. Είναι απλός, φιλικός και προσηνής. Τα χρόνια που έζησε στα χωριά του νησιού μας ήταν και για τον ίδιο σημαντικά και διδακτικά.

Στη χθεσινή εκδήλωση τα μέλη και οι μαθητές της ομάδας διάλεξαν από μια φωτογραφία του δημιουργού και συζήτησαν με τον ίδιο.

Ήταν πράγματι πολύ συγκινητικό, να διαπιστώνεις πως θυμάται όλες τις φωτογραφίες του, τον τόπο, το χρόνο και τους ανθρώπους που εικονίζονται. Η φωτογραφία που ξεχώρισε ο ίδιος είναι η παρακάτω. Και η εξήγηση που έδωσε είναι η απεικόνιση της αρμονίας του φυσικού περιβάλλοντος με τον άνθρωπο, που είναι και το γνώρισμα όλων των φωτογραφιών του.

1218

Να αναφέρουμε με την ευκαιρία μια πρόταση που… εκκρεμεί. Όταν είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών του Fritz Berger στο Διοικητήριο, ο κ. Νίκος Θερμός είχε κάνει την πρόταση να ανακηρυχτεί σε επίτιμο δημότη του νησιού. Όπως μας δήλωσε ο Δήμαρχος την περασμένη Δευτέρα, η πρόταση είναι σε ισχύ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και λόγω της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, να είχε πραγματοποιηθεί αυτές της μέρες, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Το Άρωμα Λευκάδας έχει παρουσιάσει κατά καιρούς πολλές φωτογραφίες και αφιερώματα στο έργο του Fritz Berger. Δίνοντας το όνομά του στη σελίδα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει το έργο του.

Προηγουμενο αρθρο
Μήνυμα βουλευτή Θανάση Καββαδά για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Επομενο αρθρο
Μια τεράστια γαλανόλευκη κυματίζει στη Χίο [video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.