HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠάει και ο φάρος της αμμόγλωσσας

Πάει και ο φάρος της αμμόγλωσσας

Ο φάρος της αμμόγλωσσας δεν ήταν διάσημος και γνωστός όπως ο φάρος στο Δουκάτο ή αυτός του Φρουρίου. Για πολλούς όμως ντόπιους ήταν σημείο αναφοράς, προσδιορισμού και τόπος συνάντησης. Όταν λέγαμε «στο φάρο», όλοι καταλαβαίναμε και δεν χρειάζονταν επεξηγήσεις ποιον εννοούμε. Το ανεβοκατέβασμα στα σκαλοπάτια του, η θέα από κει ψηλά, η ίδια η παρουσία του, ήταν άρρηκτα δεμένη με την αμμόγλωσσα.

DSCN1547

Κάτω από το φάρο στα βραχάκια υπήρχε μια μικρή αλλά όμορφη αμμουδίτσα και είχε φανατικούς θαμώνες.

DSCN1527

Ο φάρος απομακρύνθηκε αυτές τις μέρες. Βγήκε σε αχρηστία. Η δουλειά που έκανε, γίνεται μάλλον από τους τρεις φωτεινούς σημαντήρες που έχουν τοποθετηθεί στα αντίστοιχα «μπαστούνια» που κατασκευάστηκαν μέσα στη θάλασσα, στα πλαίσια του έργου διάνοιξης του διαύλου.

DSC_1021

2112

DSC_1024
Άλλο ένα θύμα της προόδου και της εξέλιξης.
Ναι φίλοι μου της… εξέλιξης. Για κάποιους είναι δύσκολο να διαγράψουν με μια μονοκοντυλιά όλα όσα συνθέτουν τις αναμνήσεις τους. Εξάλλου αυτά βρήκαν από τους πατεράδες τους -καλά καμωμένα- μ’ αυτά πορεύτηκε αυτό το νησί μέχρι σήμερα…

Προηγουμενο αρθρο
Καθημερινά και άλλα -Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη
Επομενο αρθρο
Κοπή Πίτας Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας "Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ"

1 Σχόλιο

  1. Σπύρος Κρητικός
    10 Φεβρουαρίου 2016 at 14:30 — Απάντηση

    Αυτές τις ημέρες υπαρχουν μεγάλες ποσότητες χώματος για μπάζωμα στην αμμόγλωσσα. Μήπως γνωρίζετε τι άλλο θα γίνει στην περιοχή και ποιά θα είναι η τελική μορφή της ;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.