HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠέντε εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – 1.000.000 για την Λευκάδα

Πέντε εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – 1.000.000 για την Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέντε εκατομύρια ευρώ για αντιπλημμυρική  προστασία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων1.000.000 ευρω για την Λευκάδα

Με την εξασφάλιση μιας νέας χρηματοδότησης ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ, η οποία εγκρίθηκε τον τρέχοντα μήνα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς η Περιφερειακή Αρχή την αντιπλημμυρική θωράκιση των Ιόνιων Νησιών με έργα που έχουν αξιολογηθεί κατά προτεραιότητα, με γνώμονα τον επείγοντα χαρακτήρα τους και  προκειμένου να τα θωρακίσουν ακόμα περισσότερο ενόψει των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr συζητώντας το θέμα της τροποποίησης του  Ετησίου Προγράμματος Δράσης 2020 και της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2020 της Περιφερειας Ιονίων Νήσων προχώρησε στην αποδοχή και κατανομή της χρηματοδότησης με την εγγραφή νέου έργου στην ΣΑΕΠ522 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τίτλο “Συντηρήσεις – Αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”, σύμφωνα με την από 13-10-2020 Απόφαση έγκρισης εγγραφής νέου έργου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 €. 

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Τεχνικό Δελτίο Έργου (ΤΔΕ) περιλαμβάνονται υποέργα για κάθε νησί σύμφωνα με τα οποία στην Λευκάδα αντιστοιχούν 1.000.000 €. 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου δηλώνει πως “στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η οχύρωση κάθε περιοχής  και η ασφάλειασε όλες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ιονίου από τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, τόσο με άμεσες παρεμβάσεις, όσο και με προγραμματισμό κατάλληλων υποδομών βάσει ειδικών μελετών. Δίνουμε οριστικές λύσεις σε παθογένειες ετών με πρόβλεψη και βελτίωση της καθημερινότητας”. 

Προηγουμενο αρθρο
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Οκτωβρίου - τα θέματα
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: 715 νέα κρούσματα- 7 νέοι θάνατοι- 95 διασωληνωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.