HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠανηγυρίζει ο Άγιος Μηνάς σήμερα

Πανηγυρίζει ο Άγιος Μηνάς σήμερα

Ο πιο θαυμαστός από όλους τους ναούς της Λευκάδας, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Χτισμένος το 1707, ξεχωρίζει για το εξαιρετικό μπαρόκ ξυλόγλυπτο τέμπλο του, διακοσμημένο με φύλλο χρυσού και ωραιότατες εικόνες μεταβυζαντινής τέχνης του Κων/νου Κονταρίνη.

agios-minas

Οι περίφημες εικόνες της «ουρανίας» (οροφής), ζωγραφισμένες από τους σπουδαίους Επτανήσιους αγιογράφους Νικόλαο Δοξαρά και Νικόλαο Κουτούζη καταστράφηκαν από πυρκαγιά το 1977 και αντικαταστάθηκαν από αντίγραφά τους, έργα του σύγχρονου ντόπιου καλλιτέχνη Θεμιστοκλή Καρφάκη.

am

img_0124

img_0125

Χαρακτηριστικό το σιδερένιο καμπαναριό του. Από το Ναό του Αγ. Μηνά αρχίζει η Κεντρική Αγορά της πόλης, το «Παζάρι», ένας πεζόδρομος με κατάληξη την παραλία, στολισμένος από ναούς και σπίτια αντισεισμικής κατασκευής (πέτρινο ισόγειο και όροφοι από ξύλο και χρωματισμένη λαμαρίνα) – χαρακτηριστικά δείγματα της λευκαδίτικης αρχιτεκτονικής.

am1

r

img_0127

img_0128

Προηγουμενο αρθρο
Η γέφυρα
Επομενο αρθρο
Ο μεγάλος ερωδιός του Ιβαριού της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.