HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠαρέλαση 56ου Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας [φωτό+βίντεο]

Παρέλαση 56ου Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας [φωτό+βίντεο]

Άνοιξε, σήμερα Κυριακή 19 Ιουλίου, η αυλαία του 56ου Φεστιβάλ φολκλόρ Λευκάδας με την καθιερωμένη παρέλαση των συγκροτημάτων κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης.

Οι χώρες που συμμετείχαν στην παρέλαση ήταν: Ινδονησία, Ταϊβάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σερβία και Αργεντινή. Από την Ελλάδα πήραν μέρος η Κέρκυρα καθώς και τα λευκαδίτικα σωματεία: Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Απόλλων Καρυάς, Αλέξανδρος Νυδριού, Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων και Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας.

Δείτε το πρόγραμμα το φεστιβάλ εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Ανοιχτή επιστολή της οικογένειας Βαγγέλη Βλασσόπουλου για τα εγκαίνια Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στον Άγιο Πέτρο
Επομενο αρθρο
Η οικογένεια του «Φάρου» θρηνεί για τον Δημήτρη Κατωπόδη...

5 Σχόλια

  1. σκέψεις...
    21 Αυγούστου 2018 at 16:05 — Απάντηση

    Μα ακόμα αυτός ο αναχρονισμός με τα φολκλόρια??? Και μάλιστα να συντηρείται η ξεπερασμένη δομή του χωρίς ουσιαστική χρηματοδότηση. Είναι κρίμα κι απαξίωση προς τους οραματιστές του να διοργανώνεται με τον πλέον φτωχικό, επιδερμικό τρόπο. Αν δεν έχεις λεφτά (και όραμα), δεν το κάνεις. Θλίψη να βλέπεις χρόνο με το χρόνο το μαρασμό και τον ευτελισμό της διοργάνωσης. “Κάθε πέρσυ και καλύτερα” … ίσως κάποιες δεκαετίες πιο πίσω και καλύτερα!

    Από την άλλη οι εξελίξεις μας πρόλαβαν. Ποιο το νόημα ενός φεστιβάλ (από την εποχή των χίπις, της παγκόσμιας ειρήνης και συναδέλφωσης, του ψυχροπολεμικού κλίματος) στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του διαδικτύου που έρχεσαι “σε επαφή” με κάθε σημείο του πλανήτη, με κάθε πληροφορία, με κάθε άνθρωπο μέσω των social media σε όλες τις ηπείρους.
    Χρειάζεται να ταξιδέψεις στη Λευκάδα τέλος Αυγούστου για να γνωρίσεις (μέρος από) τον πολιτισμό πχ της Ταϊβάν? Ένα κλικ στο laptop μακρυά είσαι πλέον…

    Προφανώς πρέπει το φεστιβάλ ν’ αλλάξει φιλοσοφία!!! Και φυσικά τρόπο διοργάνωσης. Γνώμη μου η διοργάνωση ενός θεματικού πολιτιστικού φεστιβάλ. 3-5 ημέρες. Χορός, θέατρο, κινηματογράφος, λογοτεχνία, επιστήμες, παραδόσεις και λαογραφία, σύγχρονη κοινωνία και προκλήσεις από μία και μόνο -τιμώμενη- χώρα (όπως στην εμπορική ΔΕΘ). Με χορευτές, με μουσικούς, με καλλιτέχνες, με ηθοποιούς, με σκηνοθέτες, με κινηματογραφιστές, με φωτογράφους, με δημοσιογράφους, με ακτιβιστές, με φιλοσόφους, με ενεργούς πολίτες, με, με, με… με όποιον έχει κάτι να μας πει, κάτι να αναδείξει, κάτι να μας μάθει από τη χώρα που θα τιμάται κάθε χρόνο. Χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας, ταινίες, ποιήματα και κείμενα, συζητήσεις, πάσης φύσεως εκδηλώσεις. Εδώ στη Λευκάδα. Όλη η πόλη ένα ανοιχτός χώρος επαφής με άλλον πολιτισμό με το δικό μας πολιτισμό. Στον 21ο αιώνα.

    Αλλά τι ξέρω εγώ… είμαι μόλις 30 ετών…

  2. giorgos
    20 Αυγούστου 2018 at 17:10 — Απάντηση

    Η κακή ποιότητα τού φεστιβάλ αντικατοπρίζει απόλυτα καί τήν ποιότητα τής “πνευματικής ηγεσίας” τής Λευκάδας .

  3. Αλαφροϊσκιωτος
    20 Αυγούστου 2018 at 14:38 — Απάντηση

    Γιατί η φιλαρμονική δεν έχει καμια θέση σε αυτή την παρέλαση….είναι απλο ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους κάποια πράγματα ποιος πρέπει να πάει που καί ας αφήσουμε τις ερωτήσεις που γίνονται μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων……όσο και για την “αμελιαζ”που σχολιάζει την παρέλαση μόνο και μονο που έλαβαν μέρος γύρω στα 200 παιδιά από την Λευκάδα μέσω των σωματείων τους ο σχολιασμός και αυτή η ισοπέδωση είναι απαράδεκτη…….

  4. Ο περίεργος
    20 Αυγούστου 2018 at 11:04 — Απάντηση

    Η φιλαρμονική δεν συμμετείχε. θα μας πει κάποιος γιατί;

  5. αμελιαζ
    19 Αυγούστου 2018 at 22:53 — Απάντηση

    Πολυ κακη παρελαση,πολυ κακη παρουσια των συγκροτηματων.
    Κριμα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.