HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την κακοποίηση ζώων

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, προκάλεσαν τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κα Κουτζαμάνη με μια νέα εγκύκλιο την υπ΄αρ. 4/4372/13.10.2014, απευθύνει στους διευθύνοντες τις εισαγγελίες εφετών της χώρας, ζητά να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία-καταγγελία, απ’ όπου κι αν προέρχεται αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.τ.λ.

Σε περίπτωση δε, που διαπιστώνουν παραβάσεις του νόμου, να προχωρούν ακόμα και στην σύλληψη του δράστη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Την επιστολή της αυτή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την κοινοποιεί στους υπουργούς: Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γεωργίας Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2013 ο Ρούσσος – Εμμανουήλ Παπαδάκης, τότε αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, απέστειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας την εγκύκλιο υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13.

Σε εκείνη την εγκύκλιο γίνονταν διευκρινήσεις σχετικά με τον νόμο 4039/2012 και εφιστούσε την προσοχή στους εισαγγελικούς λειτουργούς που συχνά αδιαφορούν ή κάνουν τα στραβά μάτια για εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Ο Ρούσος – Εμμανουήλ Παπαδάκης – που δεν ζει πια – στήριξε τότε το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) η οποία επεσήμανε διαρκώς την αδιαφοριά των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών γι’ αυτά τα εγκλήματα.

ΠΗΓΗ: zoosos.gr

Προηγουμενο αρθρο
Καινούργιο περίπτερο «στήνεται» στο πεζοδρόμιο της Ανατολικής παραλίας
Επομενο αρθρο
Χριστόφορου Γ. Λάζαρη (1904-1985)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.