HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαραδοσιακή μυρωδάτη μαριδόπιτα Λευκάδας

Παραδοσιακή μυρωδάτη μαριδόπιτα Λευκάδας

Η μαριδόπιτα είναι μια καθαρά Λευκαδίτικη πίτα με ιδιάζουσα, πικάντικη γεύση. Μπορούμε να την γευτούμε για λίγο χρονικό διάστημα, τον Σεπτέμβρη γιατί το μαριδάκι πρέπει να είναι πολύ μικρό.

Υλικά

Για την γέμιση

Μαρίδα, ½ κιλ., ψιλή (γόνος)
Κρεμμύδι ξηρό, 2 τμχ., ψιλοκομμένα
Σκόρδο, 1 τμχ., ολόκληρο κεφάλι
Πατάτα, 2 τμχ., κομμένες σε κυβάκια
Ντομάτα, 2 τμχ., φρέσκιες
Ελαιόλαδο, ¾ ποτήρι/-α
Ρίγανη, λίγη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κεφάλια από το μαριδάκι, πλένουμε καλά και το αλατίζουμε μέσα σε σουρωτήρι.
Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε δύο φύλλα ώστε να εξέχουν από τα χείλη και τα λαδώνουμε κι αυτά.

Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πατάτες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Στρώνουμε από πάνω το μαριδάκι και αλατίζουμε. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες (με τον τρίφτη) και τις ρίχνουμε πάνω από το μαριδάκι. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το λάδι. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα έτσι ώστε να φτιάξουμε μία κοτσίδα γύρω –γύρω από το ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου, να ροδίσει καλά πάνω κάτω.

Πηγή: webkorinthos.gr

Προηγουμενο αρθρο
Το φθινόπωρο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» 850 εκατ.
Επομενο αρθρο
Στ' αλώνια της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.