HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαραιτήθηκε ο Ζουράρις μετά τον σάλο από το υβρεολόγιό του

Παραιτήθηκε ο Ζουράρις μετά τον σάλο από το υβρεολόγιό του

Λίγο τα «μπορντέλα» των μαθητών, λίγο τα… «κωλάδικα» των μαθητικών εκδρομών, ήρθε και η συνθηματολογία οπαδικού χουλιγκανισμού για να οδηγηθεί επιτέλους στην πόρτα της εξόδου ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Μετά το σάλο που προκάλεσε το υβρεολόγιό του κατά των οπαδών του Αρη και του Ολυμπιακού μέσα από τη συχνότητα του Μetropolis 95,5, o ίδιος ο υφυπουργός γνωστοποίησε με δήλωσή του στο «Βήμα» ότι θα υποβάλει την παραίτησή του. Λίγη ώρα αργότερα, στις 15.00, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο κ. Ζουράρις έστειλε επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν νωρίτερα στο Protagon ότι ο αθυρόστομος Κώστας Ζουράρις οδηγείται στην πόρτα της εξόδου, ενώ κατά πληροφορίες προηγήθηκε και τηλεφωνική επικοινωνία του ίδιου του κ. Ζουράρι με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο για το θέμα.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου που είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ζουράρι από την κυβέρνηση, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να πάρουν άμεσα αποφάσεις.

Ετσι αφού οι απαράδεκτες δηλώσεις του για τους μαθητές και τις «συνήθειές» τους στις μαθητικές παρελάσεις (κρίνοντας μάλιστα εξ ιδίων τα αλλότρια) δεν φάνηκαν ικανές να του ταρακουνήσουν την καρέκλα, το… «βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…» και το «ποιος γ…. τον Αρη», που με τόση ευχαρίστηση «έψαλε» μέσα από το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ανάγκασαν επιτέλους τον Πρωθυπουργό να τον βγάλει από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Από το οπαδιλίκι στο «ας χάσουμε και μερικά νησιά»

Ο Κώστας Ζουράρις είχε «πουλήσει» ξανά οπαδιλίκι και παοκοφροσύνη, τραγουδώντας σε ζωντανή σύνδεση το γνωστό υβριστικό σύνθημα της εξέδρας (δείτε το βίντεο κάτω). Και το είχε κάνει και πάλι σε συνέντευξή του υπό τη θεσμική του ιδιότητα (που τώρα καλείται να αποκηρύξει για να μπορεί να ελεύθερος να βρίζει και να προκαλεί τους αντίπαλους οπαδούς).

Γραφικότητες; Εσκεμμένες προκλήσεις για να… «ερεθίσει» τους αντιπάλους; Φθηνά κολπάκια για να προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομά του, για να δει τη φωτογραφία του να φιγουράρει στην ορμητική ροή των social media;

Ό,τι και αν ισχύει, αν επρόκειτο απλά για έναν προβεβλημένο εκπρόσωπο της σόουμπιζ (για εκπρόσωπο των γραμμάτων, ούτε λόγος παρά το πιασάρικο του αρχαΐζοντος στον λόγο του) ίσως και να αντιμετωπιζόταν με χιούμορ.

Όταν όμως πρόκειται για τον υφυπουργό Παιδείας (πιο αστείος παραλληλισμός δημόσιου λόγου και χαρτοφυλακίου δεν θα μπορούσε να υπάρξει) είναι τουλάχιστον εξωφρενικό να επαναλαμβάνονται τέτοιου είδους χυδαιότητες. Και φυσικά σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο κ. Ζουράρις – και ο κάθε Ζουράρις – θα είχε δει προ πολλού την πόρτα της εξόδου. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, η χώρα όπου οι «καμένοι» Ζουράρηδες γίνονται υπουργοί.

Τελικά το «βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη» εξανάγκασε Τσίπρα και Καμμένο να τον αποπέμψουν, αλλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους δονείται σίγουρα και μία μικρή ανησυχία: «Μη χάσουμε και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από την κάλπη…»

Ο Κώστας Ζουάρις εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, κατά τις οποίες συχνά – πυκνά χάριζε στιγμές του αθυρόστομου στυλ του, ως άλλος γελωτοποιός στην αυλή του βασιλιά – έδωσε δείγματα γραφής από την πρώτη στιγμή της εκλογής του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 2015 (είχε προηγηθεί το πέρασμά του φυσικά από το ΚΚΕ, ως «γνήσιος» εκπρόσωπος του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).

Η ομιλία του στη Βουλή εξέλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα, περιέχοντας αποσπάσματα από αρχαίους συγγραφείς, νεοέλληνες ποιητές, κείμενα πατέρων της Εκκλησίας και άλλα τέτοια βαρύγδουπα και αποστηθισμένα :

Μία ακόμη λαμπρή του στιγμή στο κοινοβούλιο ήταν ο παραληρηματικός -και πάντοτε αρχαΐζων- λόγος του κατά των Γερμανών που «μας έχουν πρήξει τα μέζεα» με τη «ληστρική» πολιτική τους κατά της χώρας.

«Πρόκειται περί ληστρικού κράτους. Και βεβαίως, υπενθυμίζω ότι μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος οι Γερμανοί ότι »τα κράτη έχουν συνέχεια». Επομένως, εφόσον το ναζιστικό καθεστώς αναγνώρισε τις δυο πρώτες δόσεις, το μεταναζιστικό καθεστώς πρέπει να συνεχίσει, διότι τα μέζεά μας, μας τα έχουν πρήξει. Η εχθροπραξία σημαίνει ότι με βάση τα χαρακτηριστικά των γερμαναράδων θα είναι πολύχρονη και πολύνεκρη», είχε πει από το βήμα της Ολομέλειας,

Αξέχαστη επίσης ήταν και η ανερυθρίαστη «ομολογία» του ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά», δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αρκεί να προστατεύσουμε τη γλώσσα μας (για να μπορεί να τη χρησιμοποιεί στα ευφυολογήματά του).

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν», είχε προειδοποιήσει.

Τα σουξέ του Κώστα Ζουράρι διανθίστηκαν πρόσφατα με τις περίφημες δηλώσεις του για τους μαθητές από αντί για μουσεία, στις μαθητικές εκδρομές προτιμούν να επισκέπτονται, «μπουζουξίδικα», «μπορντέλα» και «κωλάδικα».

Αν και εκτός κυβέρνησης (αν τελικά επιβεβαιωθούν τα περί παραίτησής του) θα έχει ακόμα μεγαλύτερη «ελευθερία έκφρασης», είναι σίγουρο ότι η φωνή του υφυπουργού Ζουράρι και των ομοειδών του θα «λείψει» από τη δημόσια σφαίρα, αφήνοντας πίσω του απελπιστικά μόνο του τον «άξιο συνοδοιπόρο» του Παύλο Πολάκη (μία ακόμη αδαμάντινη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα).

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Θρίαμβος της «Νέας Χορωδίας Λευκάδας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα Γ΄ Εθνικής -3ος όμιλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.