HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Λευκάδας

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Λευκάδας

Τσουχτερό ήταν το κρύο σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Λευκάδας. Είχαμε καλομάθει μέχρι σήμερα με το ζεστό καιρό και το λαμπερό ήλιο. Η σημερινή μουντή και κρύα μέρα μας προσγείωσε στο Χειμώνα.

Στην κεντρική αγορά της πόλης ο κόσμος ήταν λιγότερος από την παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Τα μικρά παιδιά που είχαν βγει από νωρίς για τα κάλαντα, δεν καταλαβαίνουν από κρύο, έτσι τα προσωπάκια τους ήταν χαρούμενα και φωτεινά και οι φωνούλες τους έδιναν εορταστικό τόνο.

Όπως κάθε χρόνο η εμφάνιση της Φιλαρμονικής κάνει τη μέρα ξεχωριστή. Η Φιλαρμονική έπαιξε Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. [εδώ]

Λιγότερες κουτσούνες από άλλες χρονιές είδαμε φέτος να πωλούνται από πλανόδιους. Υπήρχαν όμως και πουλιόνταν κανονικά στα μανάβικα. Οι κουτσούνες είναι το γούρι της χρονιάς. Στο χωριό μου τις βάζαμε στο κατώι, δίπλα στο λάδι και στο κρασί. Αυτά αποτελούσαν το βιός για τα περισσότερα σπίτια εκείνα τα χρόνια.

Ένας καινούργιος χρόνος ξεκινάει από αύριο. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία και Προκοπή.

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Λευκάδας (video)
Επομενο αρθρο
Τα επτανησιακά σωματεία επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.