HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρατηρώ και ζωγραφίζω ελληνικά τοπία με τον Διονύση Καμπόλη

Παρατηρώ και ζωγραφίζω ελληνικά τοπία με τον Διονύση Καμπόλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ
«Ζωγραφίζω με τον Διονύση Καμπόλη»

Το Σαββατοκύριακο στις 1-2 Απριλίου 2017 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών: «Παρατηρώ και ζωγραφίζω ελληνικά τοπία με τον Διονύση Καμπόλη».

Παιδιά 5-12 ετών, 108 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον πανέμορφο κόσμο της τοπιογραφίας μέσω δημιουργικής διδασκαλίας του εικαστικού και εκπαιδευτικού κ. Διονύση Καμπόλη, κάτοχου μεταπτυχιακού στις καλές τέχνες του Πανεπιστήμιου UCLA •με οδηγό έργα ελλήνων καλλιτεχνών: μεταξύ όποιον του Σπύρου Παπαλουκά, του Κωνσταντίνου Παρθένη, κ.α., που αποτύπωσαν με εξαιρετικό αλλά συνάμα συναισθηματικό τρόπο το ελληνικό τοπίο. Οι μαθητές μελέτησαν μια σειρά από θέματα που έχουν σχέση με την τοπιογραφία, την προοπτική, τα πρωτογενή χρώματα, καθώς και τις τεχνικές όπως αποτυπώνονται στο χαρτί. Κατόπιν, εμπνευσμένοι από κάποιες τάσεις της τέχνης, όπως τον ιμπρεσιονισμό, τον εξπρεσιονισμό και το σουρεαλισμό, χρησιμοποίησαν ελεύθερα την προσωπική τους εικαστική έκφραση και σχεδίασαν έργα με δυο έως τέσσερα θέματα, ανάλογα την ηλικία τους..

Ο στόχος της δραστηριότητας ήταν μια γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των καλών τεχνών, της μακράς ιστορίας στις εικαστικές τέχνες, και κυρίως προαγωγή της παρατηρητικότητας, της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της προσωπικής τους έκφρασης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λίγα λόγια για τον ίδιο:

Ο Διονύσης Καμπόλης –ζωγράφος και εκπαιδευτικός- γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Bachelor of Arts in Art, 1991) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες (UCLA). Το 1994 με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του UCLA (Master of Art in Art), όπου μέλη της επιτροπής ήταν οι: Barbara Drucker, Henry Hopkins, Paul McCarthy, και Larry Pittman. Ειδικεύθηκε στην Ζωγραφική, το Σχέδιο και τις Σύγχρονες Εικαστικές Τεχνολογίες. Το ακαδημαϊκό έτος 1991-92 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Χαρακτικής του UCLA, ενώ κατά την περίοδο 1992-94 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Ζωγραφικής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής του Τμήματος Καλών Τεχνών του Southeastern College στην Αθήνα (1997-98). Από το 2003 έως το 2008 εργάστηκε ως καθηγητής στη Σχολή ΑΚΤΟ σε τμήματα Ελεύθερου Σχεδίου. Από το 2005 εργάζεται ως καθηγητής στη Σύγχρονη Σχολή Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ενώ από το 2006 είναι διευθυντής του International Program του Πανεπιστημίου του Yale στην Αθήνα. Από το 2007 διδάσκει ζωγραφική στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και του Ομίλου Πειραιώς. Από το 2001 έως το 2011 εκλέχτηκε στο δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Παράλληλα από το 1998 έχει ιδρύσει τη Γκαλερί Artspace. Έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, ενώ έχει εκθέσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Προηγουμενο αρθρο
Από του Λαζάρου μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Απόφαση Δ.Σ. Νέας Χορωδίας για τον θάνατο της Βασιλικής Αραβανή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.