HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠαρεκκλήσι θα «τοποθετηθεί» απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μηνά

Παρεκκλήσι θα «τοποθετηθεί» απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μηνά

Εντός των προσεχών ημερών αρχίζουν οι εργασίες επισκευής και αναστήλωσης της εκκλησίας του Αγίου Μηνά. (Θυμίζουμε πως από τις 8 Μαΐου 2018 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέκρινε την Οικονομοτεχνική Μελέτη του έργου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Μηνά στη Λευκάδα» προϋπ/σµού 720.000,00 € µε το Φ.Π.Α.
Το άρθρο τότε ανέφερε: οδεύουμε ολοταχώς προς ανάδειξη εργολάβου. Δες εδώ.

Μετά από 8 μήνες – τη… βοηθεία προφανώς και των εκλογών- το έργο ξεκινά. Η εκκλησία λόγω των εργασιών θα αδειάσει για τα επόμενα 2 χρόνια, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα ενοριακά καθήκοντα της εκκλησίας θα τελούνται στο εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνα.

Αποφασίστηκε λοιπόν, απέναντι από την εκκλησία, στο χώρο που καταλαμβάνει ο ένας από τους δυο μικρούς ακάλυπτους χώρους, να τοποθετηθεί μια λυόμενη προκάτ κατασκευή, που θα χρησιμοποιηθεί ως παρεκκλήσι. Θα τοποθετηθεί, η εικόνα του Αγίου Μηνά και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Ελπίζουμε η λύση να είναι προσωρινή και να διαρκέσει όσο και οι εργασίες αναστύλωσης της εκκλησίας. Η περιοχή είναι βεβαρημένη όσο δεν παίρνει άλλο.

Ελπίζουμε επίσης, όταν όλα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, αυτοί οι ακάλυπτοι χώροι να κινήσουν την προσοχή σε κάποιο αιρετό. Εκτός δηλαδή από αποχωρητήρια σκύλων που είναι η σημερινή τους χρήση, να γίνει και κάτι για τον ευπρεπισμό τους.

Προηγουμενο αρθρο
Υπογράφηκε η σύμβαση για την βελτίωση του δρόμου Αμφιλοχίας-Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δήλωση υποψ. Δημάρχου Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Βερροιώτη, για την κινητοποίηση των αγροτοκτηνοτρόφων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.