HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαρουσίαση του νέου βιβλίου της Δέσποινας Καλέζου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δέσποινας Καλέζου

Για άλλη μια φορά η αίθουσα και τα καθίσματα του προθάλαμου της αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου, δεν έφτασαν να καλύψουν την πληθώρα των φίλων και μαθητών της εκλεκτής καθηγήτριάς μας Δέσποινας Καλέζου, κατά την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο: Το τέλος του Αθηναϊκού ιμπεριαλισμού – Σικελικά, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του βιβλίου της «Αλαζονεία της Δύναμης», η Δέσποινα Καλέζου επανέρχεται με το «Το τέλος του αθηναϊκού ιμπεριαλισμού», όχι από φιλολογική προσέγγιση αλλά για να μας φέρει πιο κοντά στο Θουκυδίδη. «Είναι ο πατέρας της επιστημονικής ιστορίας, αλλά και του πολιτικού ρεαλισμού. Ο ρεαλισμός του Θουκυδίδη έχει ασκήσει διαχρονική επίδραση στον τρόπο που οι σύγχρονοι αναλυτές αντιλαμβάνονται τις διεθνείς σχέσεις. Η κατανόηση του σύγχρονου κόσμου μέσω του Θουκυδίδη μάς χαρίζει την πλήρη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης που κινεί την Ιστορία.»

Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι: Κατερίνα Ροντογιάννη και Βασίλης Φέτσης. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Κωνσταντίνα Αυγέρη, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Προηγουμενο αρθρο
8 λόγοι για να επισκεφθείτε την Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Εξάνθεια: Το μπαλκόνι του Ιονίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.