HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση των βιβλίων της Ιουστίνης Φραγκούλη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Παρουσίαση των βιβλίων της Ιουστίνης Φραγκούλη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ (22/8) στον κατάμεστο κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, η παρουσίαση της «Διλογίας της Λευκάδας»: «Ψηλά τακούνια για πάντα» και «Ξυπόλητες στην άμμο» της Ιουστίνης Φραγκούλη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κα. Ρούσσου. Η Ιουστίνη Φραγκούλη αναφέρθηκε με συγκίνηση στην επιστροφή της στο γενέθλιο τόπο, τη Λευκάδα, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης των δυο τελευταίων βιβλίων της. Για τα βιβλία μίλησαν η κα Βιβή Κοψιδά –Βρεττού και ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου Γιώργος Κοντογιώργης. Αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος.

Συγκινητική υπήρξε η παρουσία και η ομιλία της κας Δέσποινας Καλέζου καθηγήτριας φιλολόγου στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο που αποφοίτησε η Ιουστίνη Φραγκούλη αλλά και όλων των συμμαθητριών της, που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τα βιβλία της. Μετά την ομιλία της διάβασε τον κατάλογο της τάξης και κάλεσε όλες της παρούσες συμμαθήτριες.

Στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης λειτούργησε επίσης έκθεση φωτογραφίας της Καίτης Κακαβούλη. Οι εξαιρετικές φωτογραφίες της Καίτης γέμισαν ομορφιά τους τοίχους της Βιβλιοθήκης και μας έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτό το σπουδαίο ταλέντο της φωτογραφίας. Μια ακούραστη φωτογράφος που στάθηκε λες διακριτικά απόμερα τόσα χρόνια και που τελευταία άρχισε να ανοίγεται και να μας γνωρίζει τους πολύτιμους θησαυρούς που έχει αιχμαλωτίσει με τη ματιά της στο πέρασμα του χρόνου.

Προηγουμενο αρθρο
«1644 Σεπτεμβρίου 8 εν χωρίο Άλατρο…»
Επομενο αρθρο
Απόψε θα σας πω ένα παραμύθι - Της Δέσποινας Καλέζου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.