HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠεριμένοντας το θερμόμετρο να φτάσει τους 40°C!

Περιμένοντας το θερμόμετρο να φτάσει τους 40°C!

✔ Δεν θα φτάσει τους 40°C το θερμόμετρο μάλλον στην πόλη της Λευκάδας. Ήδη σήμερα η πρόγνωση για τη Λευκάδα δείχνει μεγίστη θεοκρασία τους 39°C. Όπως όλα δείχνουν, παρά τα όσα περί φονικού καύσωνα ακούσαμε, θα επιβιώσουμε και αυτή τη φορά! Στο Κάστρο η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο και το γλυκό και δροσερό αεράκι φυσούσε σήμερα, πριν τις 11:00 το πρωί. Το αεράκι του Κάστρου είναι το καλύτερο μέτρο αντιμετώπισης του καύσωνα.

✔ Από τα τρία μηχανήματα που έκλειναν την θάλασσα στην αμμόγλωσσα, απομακρύνθηκε το ένα. Είχε γίνει αναφορά για την κατάσταση, από αυτή την ιστοσελίδα σε προηγούμενο άρθρο. [Δες εδώ]. Άντε παιδιά με λίγη προσπάθεια να απομακρυνθούν και τα άλλα δυο. Ντροπής μας να έχουμε μετατρέψει την καλύτερη παραλία μας σε πάρκινγκ μηχανημάτων καλοκαιριάτικα.

✔ Βλέποντας το λιμάνι της Λευκάδας να είναι φίσκα από τα αραγμένα κότερα όλο τον Ιούνιο ήδη, σκέπτομαι πόσα χρήματα χάνει το Λιμενικό Ταμείο και κατ’ επέκταση ο Δήμος, από την μη εκμετάλλευση του λιμανιού. Όσα υπάρχουν, είναι άγνωστο αν πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού. Το λιμάνι επίσης με την προσθήκη πλωτών εξεδρών -όπως έκανε και η Μαρίνα- θα μπορούσε να αυξήσει τις θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και να έχει πολλά έσοδα.
Έγραψα την απαγορευμένη λέξη: «έσοδα», δηλαδή σκοτούρες και τρεχάματα! Δεν είναι καλύτερα να έχεις τη ησυχία σου και να περιμένεις το κράτος να σου δώσει πενταροδεκάρες και να πανηγυρίζεις κιόλας από ευγνωμοσύνη. Τις προάλλες πανηγύριζαν που τους έστειλε το κράτος 100.000 ευρώ! Μα αυτό το ποσό, θα μπορούσε να είναι οι εισπράξεις του λιμανιού δυο εβδομάδων, αν βέβαια δούλευε σωστά και όχι παρασιτικά. Έχουμε μια μεγάλη πηγή εσόδων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, που την έχουμε αφημένη στην τύχη της. Δυστυχώς όλο δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από λαϊκιστές και κρατιστές. Κανένας δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Μπορεί να φάνει άσχετο, αλλά είναι απόλυτα ενδεικτικό, της νοοτροπίας που επικρατεί σε όλες της πτέρυγες: Την απόφαση για το κλείσιμο του Δήμου στις 22 Ιουνίου, ψηφίσαν όλοι, πλην ενός. Σαν να ήταν το μαγαζάκι τους. Έτσι σκέπτονται… Άντε τώρα να τους βάλεις και δυσκολότερα, όπως την εκμετάλλευση του λιμανιού.

✔ Δεν έχουν μια εβδομάδα που τοποθετήθηκαν τα παγκάκια κατά μήκος του δρόμου περιπάτου δίπλα στη λιμνοθάλασσα. Τα βλέπω κάθε μέρα. Σήμερα λοιπόν το ένα ήταν μουτζουρωμένο. Ποιος ή ποιοι ηλίθιοι και κομπλεξικοί το «κατέστρεψαν»;

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θέαλος»
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες Νέας Χορωδίας στην εταιρεία «Σάντας-Λευκά Είδη-Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός»

1 Σχόλιο

  1. angie
    1 Ιουλίου 2017 at 19:13 — Απάντηση

    Παγκακια έβαλαν, κανεναν σκουπιδοντενεκέ? Πότε θα τους ξαναβάλουν?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.