HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠερισσότερες από 44.000 κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν στα Ιόνια Νησιά

Περισσότερες από 44.000 κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν στα Ιόνια Νησιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερες από 44.000 κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν κατά την εορταστική περίοδο στα Ιόνια Νησιά

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του σχεδιασμού καταπολέμησης της παράνομης διάθεσης πυροτεχνημάτων κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Συνολικά συνελήφθησαν εφτά ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων, που διέθεταν παράνομα κροτίδες και άλλα πυροτεχνήματα

Θετικός είναι απολογισμός της προσπάθειας που καταβλήθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ιονίων Νήσων, κατά την εορταστική περίοδο, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και εμπορίας πυροτεχνημάτων.

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε σε εθνικό επίπεδο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπούσε στην πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων – τραυματισμών από τη χρήση των πυροτεχνικών ειδών, αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων.

Ο σχεδιασμός που εφαρμόστηκε σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα πέτυχε τον στόχο του, καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε εφτά διαφορετικές περιπτώσεις, κροτίδες και άλλα πυροτεχνήματα τα οποία πωλούνταν παράνομα, ενώ παράλληλα δεν σημειώθηκε και κάποιος τραυματισμός από την ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Συνολικά συνελήφθησαν εφτά ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων, ηλικίας από 24 έως και 78 ετών στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν περισσότερες από 44.000 κροτίδες, δυναμιτάκια και άλλα πυροτεχνήματα.

Από τις υποθέσεις αυτές ξεχωρίζουν:

Η σύλληψη στις 14.4.2014 στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 58χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 κουτιά με 5000 περίπου πυροτεχνήματα «Σκορδάκια», τα οποία διέθετε προς πώληση, χωρίς άδεια.

Η σύλληψη σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις δύο ιδιοκτητών και ενός προσωρινά υπεύθυνου, εμπορικών επιχειρήσεων στο Ληξούρι Κεφαλονιάς , στις 16.04.2014 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων περισσοτέρων από 27.000 πυροτεχνημάτων.

Η σύλληψη στις 17.04.2014 το μεσημέρι στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 31χρονης ημεδαπής, προσωρινά υπεύθυνης λειτουργίας εμπορικής επιχείρησης, για παράνομη κατοχή και από 11.500 κροτίδων, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Η σύλληψη στις 18.04.2014 στην Λευκίμμη Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 40χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη εμπορικής επιχείρησης, για παράνομη κατοχή και εμπορία περισσοτέρων από 500 πυροτεχνημάτων.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση δημοτών Δήμων Απολλωνίων και Ελλομένου για τις εκδηλώσεις του συνδυασμού «Ανοίγουμε πανιά»
Επομενο αρθρο
Τουρνουά παραδοσιακού παιχνιδιού Αμπαλί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.