HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και παραγωγικούς φορείς για αναπτυξιακά σχέδια στην Λευκάδα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και παραγωγικούς φορείς για αναπτυξιακά σχέδια στην Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και παραγωγικούς φορείς για αναπτυξιακά σχέδια στην Λευκάδα

  • Νέο νομοθετικό πλαίσιο νησιωτικής πολιτικής
  • Ολοκληρωμένη πολιτική για τον τουρισμό με βιώσιμο χαρακτήρα
  • Συνεργασία θεσμικών και παραγωγικών φορέων με στόχους & χρονοδιαγράμματα

Συνάντηση εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της Λευκάδας για θέματα αναβάθμισης και διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος και της ελκυστικότητας του νησιού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Βίκυς Λοΐζου, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,  Χριστιάνας Καλογήρου, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, του Δημάρχου Χαράλαμπου Καλού, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά και της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοΐζου, ενημέρωσε για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της τουριστικής στρατηγικής για τις μαρίνες και του νέου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό στο οποίο θα υπάρχει η πρόβλεψη για άμεση διασύνδεση με τον πολιτισμό και άλλων στοιχείων κάθε νησιωτικού προορισμού όπως η γαστρονομία, οι φυσικές ομορφιές και το περιβάλλον. Έδωσε έμφαση στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας στον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι στρατηγικοί στόχοι είναι ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού και η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστιάνα Καλογήρου, αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που προετοίμασε το Υπουργείο για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική η οποία θα αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες των νησιών αλλα θα δίνει και ευκαιρίες στον νησιώτη επιχειρηματία και σε κάθε δημιουργική απασχόληση με την αξιοποίηση των ανάλογων χρηματοδοτικών εργαλείων. Τόνισε τη σημασία του νέου προγράμματος “Νέαρχος” για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών πολιτικών που έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα που συνδράμουν και αξιοποιούνται από τις τοπικές κοινωνίες.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην σημασία του νομοσχεδίου για την νησιωτικότητα και την εμπειρία της μέσα από την 15ετή θητεία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτό τον τομέα χαρακτηρίζοντας την σημερινή μεταρρύθμιση που προωθείται από το Υπουργείο ως μοντέλο για ολόκληρη την Ευρώπη.  

Για την ανάγκη σωστού σχεδιασμού του τουριστικού προϊόντος και την συνέργεια εναρμονισμού με το οικιστικό περιβάλλον κάθε τόπου προκειμένου να προχωρήσει σωστά η ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας, κάτι που απασχολεί την Λευκάδα, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, επεσήμανε την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία των λιμενικών υποδομών που αναβαθμίζονται ή σχεδιάζονται, όπως και οι υποδομές για την κρουαζιέρα με βάση τις ανάγκες και την στόχευση κάθε νησιού.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους Γενικούς Γραμματείς για το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής και ζήτησε την συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς αυτή την κατεύθυνση για θέματα θεσμικού πλαισίου λιμένων, μαρινών και τουριστικών καταφυγίων το οποίο παρουσιάζει σήμερα πολλά κενά για αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών

Στην συνάντηση εργασίας συμμετείχαν, επίσης, οι Περιφερειακοί Συμβουλοι Γιάννης Ροντογιάννης, Αντώνης Δουβίτσας και Θόδωρος Χαλικιάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου & Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σπύρος Καρβούνης,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Θερμός, ο Προεδρος Τουριστικων Πρακτορων Γιαννης Ψωμακης, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Διονύσιος Γαζής, η εκπρόσωπος Ενοικιαζόμενων Σκαφών  Μαρία Γκογκόση και εκπρόσωποι άλλων τουριστικών επιχειρήσεων. 

Προηγουμενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας: Ανακοίνωση πρόγνωση καιρικών φαινομένων
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: «Η δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο Μεγανήσι θα αυξήσει συνολικά την αποτελεσματικότητα του Λιμενικού Σώματος στο Νομό μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.