HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠερπατώντας στην πόλη μας

Περπατώντας στην πόλη μας

Είναι πολλά πράγματα που ομορφαίνουν την πόλη μας και κοστίζουν ελάχιστα χρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι μεράκι και αγάπη για το ωραίο. Σε ότι αφορά τους επιχειρηματίες του τουρισμού, χρειάζεται να εμπεδώσουν πως κανένα μαγαζί «δεν είναι γωνία». Πρέπει και οι ίδιοι να κουνήσουν λίγο τα χεράκια τους και το …μυαλό τους, ώστε να διατηρούν όμορφους, καθαρούς και περιποιημένους τους χώρους πέριξ των καταστημάτων τους.

Ο Νίκος Γουργιώτης με το καφενείο το «Παραδοσιακό», κοντά στην πλατεία Ι. Ζαμπελίου έχει το χώρο μέσα και έξω από το καφενείο όμορφα διακοσμημένο και πάντα προσεγμένο. Πρόσφατα δημιούργησε μια πανέμορφη γωνιά στον απέναντι από το καφέ του, τοίχο. Κρέμασε γλαστρούλες μινιατούρες με λουλουδάκια και ένα μικρό φαναράκι. Ο τοίχος ομόρφυνε. Το βράδυ ιδιαίτερα το φαναράκι δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Οι τουρίστες που περνούν από το δρόμο κοντοστέκουν και φωτογραφίζουν το απλό και όμορφο αποτέλεσμα. Όπως μας είπε ο Νίκος, ούτε 10 ευρώ δεν του κόστισε.

4

Στον ίδιο δρόμο όπως είδαμε έχουν αντικαταστεί και τα δημοτικά φανάρια φωτισμού. Ήταν για χρόνια τα τζάμια σπασμένα στα περισσότερα. Αν τύχει δε και βρεθούν διπλά σε γλάστρες ή αλλά αναρριχώμενα φυτά, δίνουν μια παραδοσιακή νότα στην παλαιά πόλη.

5

Ο γνωστός μας Ξυλόφουρνος επεκτάθηκε. Άνοιξε νέο κατάστημα στην κεντρική αγορά. Και τι δεν έχει μέσα! Υπάρχει βέβαια το γνωστό μας ψωμί, αλλά το νέο κατάστημα κυρίως προσφέρει άπειρα γλυκίσματα κάθε είδους, παγωτά, χυμούς και καφέδες. Ο χώρος λάμπει από φρεσκάδα και πάστρα.

7

9

10

12

Η σχέση μας με τα παγωτά δεν έχει καθόλου πάθος. Είναι μάλλον ουδέτερη. Σήμερα περπατώντας στον πεζόδρομο προσέξαμε λίγο καλύτερα τρία από τα καταστήματα που πουλούν και σερβίρουν παγωτά. Τι ποικιλία, τι γεύσεις, τι χρώματα και αρώματα. Αληθινές δημιουργίες….

1

2

3

Προηγουμενο αρθρο
Η φιλαρμονική στους Δελφούς το 1980
Επομενο αρθρο
Στις 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.