HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠικ νικ στη Λευκάδα το 1935

Πικ νικ στη Λευκάδα το 1935

Λευκάδα 1935. Δυο οικογένειες προσφύγων -ήρθαν από την Σινώπη του Πόντου το 1923- κάνουν πικ νικ* στην εξοχή της Λευκάδας. Μέρα Κυριακή ή γιορτή και οι εικονιζόμενοι απολαμβάνουν την σχόλη κοντά στη φύση της Λευκάδας, κάπου στον Ελαιώνα. Μια συνήθεια άγνωστη  τότε στους ντόπιους κατοίκους της πόλης.

Εικονίζονται: στα δεξιά ο Χρύσανθος και η Βασιλική Χατζηγεωργίου με τα μικρά παιδιά τους: Φωφώ Χατζηγεωργίου-Βλάχου και Βαλέριο Χατζηγεωργίου, στο κέντρο η Φρόσω Ιασωνίδη και αριστερά το ζευγάρι Σταύρος και Παρασκευή Τριφωνίδη (γονείς της Φροσούλας Μασμανίδη).

Ανάλογης δραστηριότητας και η επόμενη φωτογραφία κοντά στη θάλασσα.

«Προερχόμενοι οι Μικρασιάτες από περιοχές στις οποίες λειτουργούσαν σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκτεταμένο σχολικό δίκτυο, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους, αναζωογόνησαν το ελλαδικό πολιτισμικό τοπίο με νέες αντιλήψεις και πολιτισμικές αξίες. Ο χορός, η διατροφή, η ενδυμασία και τα κοινωνικά έθιμα εμπλούτισαν την ελληνική παράδοση… οι πρόσφυγες επί το πλείστον ομοεθνείς και ομόδοξοι, αρκετοί με σημαντικές γνώσεις και μόρφωση, καταξιωμένοι επαγγελματίες ή έμποροι, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συνδιαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας»

*πρόχειρο γευμάτισμα σε εξοχή στη διάρκεια σύντομης εκδρομής ή εξόρμησης.

Προηγουμενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Αποκατάσταση στο δρόμο Νικολή – Μανάση που υπέστη καθίζηση
Επομενο αρθρο
Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.