HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠλημμύρες στην Εύβοια: Η βιβλική καταστροφή μέσα από 25 φωτογραφίες -5 νεκροί

Πλημμύρες στην Εύβοια: Η βιβλική καταστροφή μέσα από 25 φωτογραφίες -5 νεκροί

Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι μέχρι τώρα ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια. Σοκαριστικές οι εικόνες από τα όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Την είδηση για τους 5 νεκρούς και τους 2 αγνοούμενους επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που βρέθηκε στα Ψαχνά για συσκέψεις με τοπικούς παράγοντες και συντονισμό των έργων την πυροσβεστικής και των διασωστών.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Νεκροί είναι και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά, ενώ όπως είπε ο υφυπουργός οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διαφύγουν.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως είναι δύσκολη μέρα σήμερα, η οποία έρχεται μετά από δύσκολη νύχτα, επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. «Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, πολλοί απεγκλωβισμοί. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν», τόνισε.

Τα χωριά που επλήγησαν

Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε Ψαχνά, Βασιλικά, Πολιτικά, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Λευκαντί και Μπούρτζι. Οι τρεις νεκροί είναι από τα Πολιτικά και ο 75χρονος από το Μπούρτζι.

Δεκάδες απεγκλωβισμοί κατοίκων

Στην περιοχή επιχειρούν, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 Ε/Π.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ενημέρωνε νωρίτερα το ΑΠΕ, έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά νωρίτερα, από οχήματα και οικίες έγιναν 47 απομακρύνσεις ατόμων, ενώ έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Πρόκειται για μια οικογένεια από τα Πολιτικά. Εναέριοι απεγκλωβισμοί έγιναν και στο Λευκαντί και στο Μπούρτζι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Καρέ καρέ οι καταστροφές στην Εύβοια

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Μόσιαλος: Τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού μπορεί να είναι 8 με 10 φορές περισσότερα
Επομενο αρθρο
«Εκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 203 στη χώρα - 22 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.