HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠλωτές εξέδρες για να δένουν τα σκάφη αναψυχής

Πλωτές εξέδρες για να δένουν τα σκάφη αναψυχής

Με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση των εσόδων από τον θαλάσσιο τουρισμό το υπουργείο Ναυτιλίας καταργεί τη γραφειοκρατία σχετικά με την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για την διευκόλυνση κατόχων σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Οργανισμοί Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για τοποθέτηση πλωτών εξεδρών στη Γενική Γραμματεία Λιμένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου «η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του κ. Βαρβιτσιώτη για τη συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των πλοίων αναψυχής στη χώρα μας, καθώς και την κατάργηση των αναχρονιστικών ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τώρα».

Και σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας τοποθέτησης πλωτών εξεδρών μέχρι 150 τετραγωνικά μέτρα στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση.

«Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, από σήμερα, μειώνεται κατά πολύ ο αριθμός των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ, επιπρόσθετα, περιορίζονται στο ελάχιστο οι χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται για τη γνωμοδότησή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό και για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών, γίνεται με την επιφύλαξη των διατάξεων για τις περιοχές απόλυτης περιβαλλοντικής προστασίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «οι σκοποί που εξυπηρετούν έχουν να κάνουν με την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, την πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατες παραλίες και περιοχές, τη διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων, την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, την εγκατάσταση και λειτουργία ναυαγοσωστικών μονάδων, καθώς και τη διενέργεια καταδύσεων».

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Πρώτη μέρα της Ε’ Συνάντησης Αλεξάνδρου: Ο μίτος που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον
Επομενο αρθρο
Τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.