HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Τομ Χανκς

Πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Τομ Χανκς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε σήμερα τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς.

Παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια με την ελληνοαμερικανίδα Ρίτα Γουίλσον και βαφτισμένος ορθόδοξος χριστιανός, ο πολυβραβευμένος σταρ του Χόλιγουντ δεν χάνει την ευκαιρία να εκδηλώνει την αγάπη του και τον θαυμασμό του για τη χώρα μας.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Τομ Χανκς έκλεισε τα 63 και γιόρτασε τα γενέθλιά του στο σπίτι του στην Αντίπαρο με μια διασκεδαστική βουτιά στα νερά του Αιγαίου που έκανε τον γύρο του κόσμου μόλις ανέβασε το video στο Instagram.

Και άλλοι διάσημοι έρχονται τακτικά στην Ελλάδα, ο Τομ Χανκς, όμως, δεν περνάει απλά τα καλοκαίρια του στο μικρό Κυκλαδονήσι. Χάρη στην ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον έχει βαπτιστεί ορθόδοξος χριστιανός, είναι ένθερμος υμνητής της χώρας μας και της ελληνικής κληρονομιάς της συζύγου του, συμμετέχει συστηματικά στις γιορτές και τα πανηγύρια που διοργανώνουν οι Ελληνοαμερικανοί στις ΗΠΑ, ενώ με κάθε ευκαιρία δηλώνει «πόσο σπουδαίο είναι να είσαι Ελληνας»…

Το ζευγάρι που έχει κλείσει τρεις δεκαετίες ευτυχισμένου γάμου, έρχεται συστηματικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Οι δυο τους περνούν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες στο πέτρινο σπίτι τους στην Αντίπαρο, όπου επίσης συχνά φιλοξενούν διάσημους φίλους τους, ανάμεσά τους και τη Νία Βαρντάλος, που κάνει συχνά τις διακοπές της στο νησί.

Στην Αντίπαρο βρέθηκαν για πρώτη φορά το 1999 κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Αιγαίο και τρία χρόνια αργότερα επέστρεψαν για ολιγοήμερες διακοπές. Το 2004 αγόρασαν έξι στρέμματα ανάμεσα στα Γλυφά και στη Χώρα, όπου αργότερα έχτισαν μια πέτρινη βίλα 450 τμ με αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα. Ακούγεται μάλιστα ότι έκαναν άλλη μια επένδυση στην Πάτμο όπου λέγεται ότι απέκτησαν ακόμα ένα σπίτι, παραδοσιακά κτισμένο, στην περιοχή Σκάλα, κοντά στο ελικοδρόμιο.

Και τώρα, λίγο πριν φύγει ο χρόνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε την τιμητική πολιτογράφησή του, καθιστώντας και τυπικά πλέον τον διάσημο χολιγουντιανό σταρ έλληνα πολίτη.

Τιμημένος με Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου επί δύο συνεχόμενες χρονιές για την ερμηνεία του στις ταινίες «Φιλαδέλφεια» (1993) και «Φόρεστ Γκαμπ» (1994) (ο δεύτερος και μοναδικός ηθοποιός στα δεδομένα της Ακαδημίας του Κινηματογράφου, είχε προηγηθεί η Λουίζ Ράινερ τις χρονιές 1936 και 1937), ο Τομ Χανκς γεννήθηκε στο Κόνκορντ της Καλιφόρνιας. Ο πατέρας του είχε αγγλική καταγωγή ενώ η μητέρα του πορτογαλική.

Προηγουμενο αρθρο
Γιατροσόφια του λαϊκού γιατρού Θεοφύλακτου Κατωπόδη από τον Πόρο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Επισκεφτήκαμε την περίφημη Οπερα της Βιέννης -Σπάνιες τοιχογραφίες, αγάλματα του Ροντέν, ταπισερί με φύλλα χρυσού... [εικόνες]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.