HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠολυχώρος Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών, στο ΤΑΟΛ στο Κάστρο

Πολυχώρος Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών, στο ΤΑΟΛ στο Κάστρο

Αγαπητοί ιθύνοντες του τόπου

Αγαπητοί-ές Λευκάδιοι-ες, η φύση, η θέση, ο χώρος και η ιστορική πορεία φωνάζουν τη λύση στο «αδιέξοδο» που έχει δημιουργηθεί.

Ο άλλοτε χώρος των εγκαταστάσεων του ΤΑΟΛ δίπλα στο Κάστρο δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στις τότε ανάγκες του λευκαδίτικου λαού. Ας δώσει λοιπόν διέξοδο και λύση και στις σημερινές ασφυκτικές ανάγκες του λαού.

Μαζί με το αδιαμφισβήτητα αναγκαίο Μουσείο του ΤΑΟΛ (της ιστορικής πορείας των οινοπαραγωγών παππούδων μας αγροτών) ας συστεγαστούν και αίθουσες Πολυχώρου δραστηριοτήτων Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών, οι οποίες εκλείπουν παντελώς από το νησί μας.

1. Αίθουσες Μελετών-Αναγνωστήρια, στέγασης «άστεγων» Βιβλιοθηκών (Σβορώνειος, επέκταση δραστηριοτήτων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, κ.λ.π.)

2. Αίθουσες-Εκθετήρια διαφόρων Συλλογών, Χαρακτικών, Γκραβούρων και Χαρτών (Συλλογές που ήδη ασφυκτιούν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και στις αποθήκες της) 

3. Αίθουσα-Αναγνωστήριο Παιδικής και Εφηβικής Βιβλιοθήκης

4. Αίθουσα Παιδικών Δραστηριοτήτων (Παιδικό θέατρο, Κουκλοθέατρο, Παραμύθι, κ.λ.π.)

5. Αίθουσα προβολών (Κινηματογράφου, Ντοκιμαντέρ, κ.λ.π.)

6. Αμφιθέατρο (Θεατρικών παραστάσεων, Συναυλιών, Διαλέξεων, κ.λ.π.)

7. Αίθουσες Εργαστηρίων (Υφαντικής Τέχνης, Κεντήματος της «Παλαιάς» Λευκαδίτικης Βελονιάς, χαρακτικής μαχαιριών, κ.λ.π.)

8. Αίθουσες στέγασης «άστεγων» Μουσικοχορευτικών Συλλογικοτήτων

9. Αίθουσα Αναψυκτηρίου (Νερό, Καφές, Παραδοσιακά εδέσματα, κ.λ.π.)

Και γιατί όχι; Επιτρέψτε μας να ονειρευόμαστε τη σύνδεση του καταπληκτικού αυτού περιβάλλοντος του «Πολιτιστικού Πολυχώρου» του Κάστρου, με την εναέρια Γέφυρα σύνδεσης της Λευκάδας με τις Ακαρνανικές Ακτές (εξαιρετική πρόταση κατατεθείσα από την Αρχιτέκτονα κ. Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου). 

Για σκεφθείτε: Τι ωραιότερο ο ντόπιος κάτοικος και ο επισκέπτης, εισερχόμενος και εξερχόμενος από το νησί («της αβασίλευτης στο πέλαγος δόξας»), να αναπνέει τον αγέρα της πανώριας ομορφιάς και του πολιτισμού της Λευκάδας!

Ιωάννα Κόκλα
Ποιήτρια-Συγγραφέας
Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ελπίδες βόλεϊ Λευκάδας: Αήττητη η ομάδα των κοριτσιών μας, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-18
Επομενο αρθρο
Αυτές οι άξιες γυναίκες

2 Σχόλια

  1. Λογοθέτη Ασπασία
    28 Νοεμβρίου 2022 at 17:00 — Απάντηση

    Πραγματικά το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει.Ενα αληθινό στολίδι δείγμα πολιτισμου άξιο της Λευκάδας..

  2. ΔΗΜΉΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΓΑΝΤΖΙΑΣ
    28 Νοεμβρίου 2022 at 12:23 — Απάντηση

    Σε παλαιότερο σχόλιο μου είχα τονίσει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Πολιτιστικού Πολυχώρου στο ΤΑΟΛ του Κάστρου. Δεν υπάρχει ,νομίζω, ιδανικότερος σχεδιασμός από τον προτεινόμενο, που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, ένα στολίδι για το τόπο μας!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.