HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠράσινο φως για το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας στην Κέρκυρα

Πράσινο φως για το πρώτο υδατοδρόμιο της χώρας στην Κέρκυρα

Υπεγράφη η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στη χώρα, στον λιμένα Κέρκυρας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας στη νήσο Κέρκυρα η οποία περιλαμβάνει:

· Τη δημιουργία Υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιμένα (που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις και πλωτό προβλήτα. Η μέγιστη συχνότητα θα είναι 10 πτήσεις υδροπλάνων ημερησίως).
· Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης.
· Αναδιαμόρφωση Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Ο Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των αδειοδοτήσεων επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που το ΥΠΕΚΑ συμβάλει στη δημιουργία του πρώτου Υδατοδρομίου στη χώρα μας. Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των Υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία», δήλωσε ο υπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Κάνουμε πράξη τη στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών. Τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών επίσης τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα».

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Μετρό Μόσχας, το ομορφότερο στον κόσμο!
Επομενο αρθρο
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρυσαφικών και ηλεκτρονικών συσκευών από οικία ηλικιωμένης στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.