HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, η ΕΛΜΕ Λευκάδας, ο Σύλλογος εργαζόμενων του Νοσοκομείου Λευκάδας και το Σωματείο εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας. Στο τέλος της κινητοποίησης παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα στους προϊστάμενους της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, ώστε να μεταφέρουν την αντίδραση του Λευκαδίτικου λαού στην κυβέρνηση.

Ενώσαμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλη την Ελλάδα για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί ειδικά στις σημερινές συνθήκες με την πανδημία.

Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, με σκοπό να ψηφιστεί άμεσα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να λύσει τα τεράστια προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σωματείων φέρνει μέτρα που χειροτερεύουν το Δημόσιο Σχολείο.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ να φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας.
Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο σαν αντιεκπαιδευτικό και ζητάμε να μην ψηφιστεί από την Βουλή.
Ζητάμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών. Η αντιμετώπιση των υγειονομικών επιπτώσεων από την πανδημία δεν μπορεί να μπει στο οικονομικό «ζύγι» της κυβέρνησης.

Επιπλέον, απαιτούμε το Υπουργείο να μην εφαρμόσει τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, όπως αποφάσισε μέσω τροπολογίας. Αυτή η ρύθμιση ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη). Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ότι το μάθημα δεν καταγράφεται, δεν μαγνητοσκοπείται αφού δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό. Υπονομεύει την αρμονική διαδικασία της σχολικής ζωής στην τάξη και την ψυχική υγεία των μαθητών.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν δε νιώσει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος. Δεν εμπιστευόμαστε τη μόρφωση των παιδιών μας, το μέλλον τους στις κυβερνήσεις, τώρα της ΝΔ, παλιότερα του ΣΥΡΙΖΑ, που καθημερινά αποδεικνύουν ότι θέλει να μετατρέψουν τη δημόσια εκπαίδευση σε πεδίο κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και πανάκριβο εμπόρευμα για τα παιδιά των εργαζόμενων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
13/5/20

Προηγουμενο αρθρο
Ένα πιστοποιητικό της Κοινότητας Καστού του 1958
Επομενο αρθρο
Ένα πλεούμενο διασχίζει την αμμόγλωσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.