HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης του τουριστικού περιπτέρου στο Κάστρο

Προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την παραχώρηση χρήσης του τουριστικού περιπτέρου στο Κάστρο

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο για την ανάδειξη πλειοδότη – παραχωρησιούχου την οικονομική προσφορά (σημείο 5 και 5α της διακήρυξης), που θα κατατεθεί μετά από έγκριση της τεχνικής προσφοράς για την «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΣΗ “ΠΛΑΖ ΚΑΣΤΡΟ” ΛΕΥΚΑΔΑΣ», σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 38 & 55/2016 και 93/2016 αποφάσεις του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ. περί έγκρισης όρων διακήρυξης και καθορισμού ημερομηνίας διεξαγωγής διαγωνισμού αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός θα γίνει την 12-12-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 (λήξη υποβολής προσφορών) στην αίθουσα συνεδριάσεων Επιτροπών του Δήμου Λευκάδας – οδός Αντ. Τζεβελέκη, 31 100 Λευκάδα, Διοικητήριο, 2ο κτίριο, 1ος όροφος.

Οι φάκελοι των προσφορών μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού στις 12-12- 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 (λήξη παράδοσης προσφορών)

Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται με οποιοδήποτε τρόπο, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι να περιέρχονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και ώρα 14:30 από την διενέργεια του διαγωνισμού.

Δικαίωμα στο διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή εταιρείες με έδρα την Ελλάδα ή σε χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από οποιαδήποτε Τρίτη Ευρωπαϊκή χώρα.(άρθρο 7 της διακήρυξης)

Ως πρώτη προσφορά του μηνιαίου ανταλλάγματος που θα αποτελεί και την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ορίζεται το ποσό των 4.000 ευρώ καθώς και ποσοστό 5% (πέντε τοις εκατό) επί των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων (τζίρου) της επιχείρησης.

Κάθε προσφορά συνοδεύεται από Γραμμάτιο Παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή Εγγύηση πιστωτικού ιδρύματος (Εγγυητική Επιστολή) ποσού ίσου με του προτεινόμενου ελάχιστου μηνιαίου ανταλλάγματος (4.000,00 €) καθώς και ποσού 2% επί του συνολικού ποσού του προϋπολογισμού των προτεινόμενων έργων και σύμφωνα με την δήλωση ενδιαφερομένου για την συνολική δαπάνη, η οποία θα λήγει ένα μήνα μετά την ημερομηνία υποβολής προσφοράς στο διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους του διαγωνισμού κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας, τηλ. 26453 60508 και στον ισότοπο www.lefkada.gov.gr

Ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διαβάστε την διακήρυξη [ΕΔΩ].

(Διευκρίνηση: η παραπάνω προκήρυξη καθώς και το κείμενο με τους όρους, δεν στάλθηκε από το Λιμενικό Ταμείο. Οι ίδιοι βρήκαμε το θέμα στη Διαύγεια και το δημοσιεύσαμε, το οποίο στη συνέχεια αναπαρήγαγαν και άλλα Μέσα Ενημέρωσης.)

Προηγουμενο αρθρο
Γιώργος Γαβρίλης: Ατυχής στιγμή για τον Αντιδήμαρχο Στάθη Βλάχο η αναφορά για τα τοπικά ΜΜΕ
Επομενο αρθρο
Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΤΡΙΚΑΤ Α.Ε.

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    3 Δεκεμβρίου 2016 at 22:05 — Απάντηση

    Το τουριστικό περίπτερο αυτό, μαζί με άλλα ομοειδή και αρκετά Ξενοδοχεία Ξενία, αποτελεί δημόσια περιουσία και όπως όλα θα κατασκευάστηκαν με χρήματα του Ελληνικού κράτους ( δηλαδή με χρήματα των πολιτών τελικά , γιατί και τα κρατικά δάνεια της χώρας από το εξωτερικό για έργα ανάπτυξης και υποδομής, τελικά οι πολίτες – δηλαδή το κράτος- τα πληρώνουν).
    Πολλά απ αυτά τα κρατικά τουριστικά περίπτερα, καμπάνες σε πλάζ , κτίρια Ξενοδοχείων Ξενία και άλλες ίσως υποδομές σχετικές με την ονομασθείσα τουριστική βιομηχανία της χώρας, εγκαταλείφθηκαν χρόνια απαξιώθηκαν λειτουργικά φθάρθηκαν οικοδομικά μέχρι διαλύσεως.
    Πολλά απ αυτά – ιδιαίτερα τα Κτίρια των Ξενοδοχείων Ξενία, ήταν και σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα επωνύμων σπουδαίων αρχιτεκτόνων με αναφορές και στο μοντέρνο σχεδιασμό, που ακόμα και σε αρχιτεκτονικά περιοδικά παγκοσμίως σημαίνονται ακόμα , αλλά και η αρχιτεκτονική των διδάσκεται σε ντόπια και ξένα Πανεπιστήμια και αρχιτεκτονικά ερευνητικά κέντρα. Για το τελευταίο ( για την πανεπιστημιακή διδαχή των και την αποτυπωσί των από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία του εξωτερικού για κάποια κτίρια Ξενία, υπάρχει προσωπική αντίληψη και γνώση , καίτοι δεν είμαι της αρχιτεκτονικής γνώσης και του επαγγέλματος).
    Και είναι σίγουρο ότι , ακόμα και από τις απλές πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές υπηρεσίες ΄του Ελληνικού κράτους όσα σχεδιάστηκαν, σίγουρα είναι αρχιτεκτονικά αρτιότερα και λειτουργικά επαρκέστερα , απ ότι η χύμα τουριστική προς εκμετάλευση κατασκευή
    που για πολλά χρόνια δομήθηκε πάνω στα Ελληνικά μικρο’ι’διωτικά οράματα και εμπορικά τουριστικά χούγια.
    Σίγουρο είναι ότι η όλη κρατική παραπάνω μέριμνα για την κατασκευή περιπτέρων, καμπινών σε πλάζ και Ξενία, λάβαινε περισσότερο υπ όψιν κάθε λογής ανησυχίες υποδομής και αισθητικής, παρά κάθε λογής ιδιωτική οικοδομική τουριστική κάλυψη και ανέγερση σε ιδιωτικές που προέκυπταν εκτάσεις ή και μικροοικόπεδα.
    Ο τολμηρός αρχιτέκτων Αριστομένης Προβελέγγιος (1914-1999) είχε μιλήσει κατ επανάληψιν για το πώς προέκυψαν για χρόνια ,ιδίως μεταπολεμικά και ως τις μερες μας εν Ελλάδι οι ιδιωτικοί οικοπεδικοί χώροι εκ δημοσίων ( κοινών των πολιτών ) εκτάσεων και πώς οι χώροι αυτοί ιδιωτικά οικοδομήθηκαν . Θεωρώντας και σύμφωνα με την κοσμοπολίτικη αρχιτεκτονική παιδεία του , ότι ο λόγος του αρχιτέκτονα δεν είναι μονοδιάστατος.
    Η συνολική οργανωτική κοινωνική δημόσια και ιδιωτική δομή της χώρας χρόνια, ως προείδια για την δόμηση νέων , την αξιοποίηση και εκμετάλευση ήδη υπαρχόντων ,υποδομών , δεν ακολούθησε τις βέλτιστες οικονομικοκοινωνικές και αρχιτεκτονικό δομικές τεχνικές παραδοχές συνθετικά και συνεκτικά. Και σε πολλές περιπτώσεις κινήθηκε και προς αντίθετη κατεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.