HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠροσλήψεις προσωπικού στην Πολιτική Προστασία -Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δώδεκα (12) θέσεις

Προσλήψεις προσωπικού στην Πολιτική Προστασία -Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δώδεκα (12) θέσεις

Έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πρόσληψη 192 ατόμων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις περιφερειακές υπηρεσίες της

Αριθμ. 7036 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 4130/25.09.2020

Διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε εφαρμογή της παρ. 3 του αρ. 10 της από 22-08-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 161), απαιτούμενα προσόντα, διάρκεια απασχόλησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Άρθρο 1

Σκοπός – Αντικείμενο

1. Καθορίζεται η διαδικασία πρόσληψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκατόν ενενήντα δύο (192) ατόμων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ (8) μηνών, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής.

2. Το προσωπικό της παρ. 1, για τους σκοπούς ενίσχυσης του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, δύναται να τοποθετηθεί και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) του άρθρου 17 του ν. 4662/2020 (Α’ 27) ως εξής:

α. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με έδρα την Κομοτηνή δώδεκα (12) θέσεις.

β. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Αττικής με έδρα την Αθήνα τριάντα (30) θέσεις.

γ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη δώδεκα (12) θέσεις.

δ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα δώδεκα (12) θέσεις.

ε. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη δώδεκα (12) θέσεις.

στ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα δώδεκα (12) θέσεις.

ζ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα δώδεκα (12) θέσεις.

η. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δώδεκα (12) θέσεις.

θ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη τριάντα (30) θέσεις.

ι. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο δώδεκα (12) θέσεις.

ια. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο δώδεκα (12) θέσεις.

ιβ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη δώδεκα (12) θέσεις.

ιγ. Στο Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία δώδεκα (12) θέσεις.

Άρθρο 2

Προσόντα και προϋποθέσεις

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

α. Να είναι Έλληνες πολίτες.
β. Να μην υπερβαίνουν το 40ο έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2020. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
γ. Να κατέχουν τα, ανά κλάδο και ειδικότητα, υποχρεωτικά και πρόσθετα προσόντα των διατάξεων του π.δ. 50/2001 (Α’ 39).
δ. Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
ε. Να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, για λόγους πειθαρχίας ή λόγους υγείας.
στ. Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχομένης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην Υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη εκτός εάν έχει εκδοθεί έως την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής το κατά το άρθρο 47 παράγραφο 1 του Συντάγματος διάταγμα που αίρει το σχετικό κώλυμα.
ζ. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.
η. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).

2. Τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη για την επιλογή τους είναι τα εξής:

α. Η κατοχή τίτλου σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

β. Το κριτήριο της εντοπιότητας.

γ. Η γνώση ξένων γλωσσών.

δ. Η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

ε. Η εν γένει προσωπικότητα των υποψηφίων, μέσω διαδικασίας προσωπικής συνέντευξης και ψυχομετρικού ελέγχου από τις αρμόδιες Επιτροπές της παρ. 4 του άρθρου 3.

3. Τα ανωτέρω προσόντα και προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, καθώς και κατά την ημερομηνία πρόσληψης.

Άρθρο 3

Διαδικασία πρόσληψης

1. Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί μετά από προκήρυξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ορίζονται:

α. Ο αριθμός των θέσεων ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα.
β. Τα απαραίτητα προσόντα, προϋποθέσεις και κωλύματα πρόσληψης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.
γ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος, ο τόπος και ο τρόπος υποβολής τους.
δ. Η κατάταξη των υποψηφίων βάσει των κριτηρίων της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

2. Η προκήρυξη δημοσιεύεται, μέσω ηλεκτρονικής ανάρτησης, στον ιστόποπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και μέσο, με σκοπό την ευρύτερη και πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

3. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των οκτώ (8) ημερολογιακών ημερών.

4. Πριν τη σύνταξη του προσωρινού πίνακα κατάταξης υποψηφίων θα διενεργείται ψυχομετρικός έλεγχος και προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων. Ο ψυχομετρικός έλεγχος θα πραγματοποιείται από Τριμελή Επιτροπή Ψυχοτεχνικών, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και θα περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και ψυχοτεχνικά τεστ. Τα ψυχοτεχνικά τεστ θα ερευνούν κυρίως την αυτοκυριαρχία, τη συναισθηματική σταθερότητα, την προσαρμοστικότητα, το βαθμό ετοιμότητας, ψυχραιμίας και αντίληψης των υποψηφίων. Η προσωπική συνέντευξη θα διενεργείται από Τριμελή Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

5. Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με μέριμνα της ανωτέρω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού. Ένσταση κατά του προσωρινού πίνακα κατάταξης ασκείται μόνο για λόγους νομιμότητας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής του στην ως άνω ιστοσελίδα. Οι ενστάσεις εξετάζονται από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού. Ο οριστικός πίνακας προσληπτέων και απορριπτέων καταρτίζεται και αναρτάται με μέριμνα της ανωτέρω Επιτροπής στην ίδια ως άνω ιστοσελίδα.

6. Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής: προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν όλα τα κριτήρια της παρ. 2 του άρθρου 2. Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα γίνεται κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη συνολική μοριοδότηση που συγκεντρώνουν από τα μοριοδοτούμενα κριτήρια κατάταξης. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο και, εάν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τα περισσότερα μόρια στο δεύτερο κριτήριο και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

Άρθρο 4

Δικαιολογητικά υποψηφίων

Οι υποψήφιοι, εντός της προθεσμίας που ορίζει η προκήρυξη, οφείλουν να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

α. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα δηλώνουν ότι:
αα. έχουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου άρθρου, χωρίς να απαιτείται αναλυτική περιγραφή αυτών,
ββ. τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι γνήσια και ακριβή,
γγ. συναινούν στην επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτησή τους.
β. Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.γ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών και αποδεικτικών χειρισμού Η/Υ.
δ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών ξένων γλωσσών.ε. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που τυχόν προβλέπει η προκήρυξη.

Άρθρο 5

Πρόσληψη

1. Η πρόσληψη πραγματοποιείται με απόφαση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

2. Οι προσλαμβανόμενοι, με απόφαση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εκπαίδευσης χρονικής διάρκειας έως σαράντα (40) ημερών, το οποίο θα αφορά σε ζητήματα ιχνηλάτησης, παρακολούθησης των διαδικασιών απομόνωσης και έλεγχου των ασθενών κορωνοϊού (COVID-19) και των στενών επαφών τους, καθώς και αντιμετώπισης κάθε είδους υγειονομικής και άλλης φύσεως κινδύνου και απειλών.

3. Η διαδικασία πρόσληψης του ως άνω προσωπικού ολοκληρώνεται το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Άρθρο 6

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σχετικά:

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ – ΦΕΚ Τεύχος A 161/22.08.2020


Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, καθώς και τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας που επλήγησαν κατά τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.

ΜΕΡΟΣ Δ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Άρθρο δέκατο

Πρόσληψη προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19

1. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) δύναται να προσλάβει προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (Α΄ 280), για την κάλυψη της απρόβλεπτης και επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και των σχετικών, υγειονομικών και άλλων κινδύνων.

Το προσωπικό που προσλαμβάνεται κατ’ εφαρμογή του παρόντος δεν μπορεί να υπερβεί τα εκατόν ενενήντα δύο (192) άτομα.

2. Το αντικείμενο της σύμβασης εργασίας του προσωπικού της παρ. 1 αφορά στην ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής. Για τους σκοπούς ενίσχυσης του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων το ανωτέρω προσωπικό δύναται να τοποθετείται και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) του άρθρου 17 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27).

3. Η διαδικασία πρόσληψης του ως άνω προσωπικού, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2020, τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η διάρκεια απασχόλησής του, που δεν μπορεί να υπερβεί κατ’ ανώτατο όριο τους οκτώ (8) μήνες, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια αναφορικά με το πλαίσιο, τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής του παρόντος καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

ΜΕΡΟΣ ΣΤ

ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ

Άρθρο δέκατο τρίτο

Έναρξη ισχύος

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά την παρ. 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις της.

Προηγουμενο αρθρο
ΕΛΜΕ Λευκάδας: Σχόλιο για τις μαθητικές καταλήψεις
Επομενο αρθρο
Σχέδια Ριμπολόβλεφ για μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.