HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠροτιμώ να παρακολουθώ τα χρώματα να γεννιούνται!

Προτιμώ να παρακολουθώ τα χρώματα να γεννιούνται!

«Είναι κάποιοι που βλέπουν τα φύλλα να πεθαίνουν.
Είμαι κι εγώ που προτιμώ να παρακολουθώ τα χρώματα να γεννιούνται»

Μια χαρακτηριστική και γνώριμη σε όλους εικόνα αυτή την εποχή, είναι η αλλαγή στο χρώμα των φύλλων. Οφείλεται στην αέναη λειτουργία της φύσης. Τα φύλλα χάνουν το ζωηρό πράσινο χρώμα που έχουν την Άνοιξη και αποκτούν κίτρινες, καφέ, αλλά και κόκκινες αποχρώσεις. Το πράσινο γίνεται, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο.

Ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο γίνεται αφορμή η φύση να μας χαρίζει πανέμορφες εικόνες. Γίνεται ο μεγαλύτερος ζωγράφος. Ανάμεσα στους βασικούς χρωματισμούς δημιουργούνται χιλιάδες αποχρώσεις διαφορετικές σε κάθε περιοχή, σε κάθε δέντρο, σε κάθε φύλλο.

Το καλύτερο μέρος στο νησί μας για να απολαύσει κάποιος αυτή την πανδαισία των φθινοπωρινών χρωμάτων, είναι το βουνό των Σκάρων.

DSCN6475DSCN6662

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας βρεθήκαμε για μια ακόμη χρονιά αυτή την εποχή στο δάσος των Σκάρων. Εκτός από συνήθεια, με τα χρόνια γίνεται και εσωτερική ανάγκη. Περπατήσαμε για περισσότερο από μια ώρα στο χωματόδρομο με ψιλόβροχο, τόσο ελαφρύ, που καθόλου δεν δυσανασχετήσαμε.

Δεξιά και αριστερά του δρόμου τόσο στο έδαφος, όσο και πάνω στα δέντρα υπάρχει άφθονο χρυσάφι! Κόκκινες, χρυσές, κίτρινες, καφέ αποχρώσεις χαρίζουν γλύκα και ομορφιά. Ομορφαίνουν το τοπίο και γαληνεύουν το μάτι.

Η βόλτα επιφυλάσσει και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Είναι πράγματι συγκινητικό να ανακαλύπτεις τα ανεξίτηλα ίχνη που άφησαν άλλοι πριν από σένα, πρόσφατα ή και πολύ νωρίτερα. Ανακαλύπτουμε πως η ανοιξιάτικη εκστρατεία για το κέντρωμα των αγραπηδιών στην περιοχή, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Τα νέα βλαστάρια των δέντρων έχουν για τα καλά δυναμώσει. Η κοινότητα της Νικιάνας και ο Σύλλογος των Τσουκαλάδων έκαναν καλή δουλειά.

DSCN6629DSCN6619

Ακόμα οι πρόσφατα τοποθετημένοι χρωματιστοί οδηγοί ένδειξης της διαδρομής του Αγώνα Ανώμαλου Δρόμου 22 χλμ. (Lefkas Trail Run), που θα διεξαχθεί την Κυριακή, βρίσκονται στη θέση τους. Η διαδρομή θα είναι μαγευτική. Οι αθλητές θα διασχίσουν μεγάλο μέρος κάτω από τούνελ που σχηματίζουν οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων!

Μια βόλτα στους Σκάρους αυτή την εποχή που ο καιρός είναι ακόμα γλυκός και ζεστός, είναι ό,τι καλύτερο. Γεμίζει η ψυχή σου ομορφιά. Και ίσως, ποιος ξέρει, αν όλο και περισσότερους αγγίξει βαθιά αυτή η ομορφιά του τόπου μας, όλο και περισσότεροι θα γίνουν αυτοί που θα την προστατεύουν.

Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα εκλογών ΕΛΜΕ Λευκάδας - Ευχαριστήρια επιστολή Ανεξάρτητης Κίνησης Καθηγητών
Επομενο αρθρο
Εισηγήσεις θεμάτων της 21ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.