HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠροωθούμενες αλλαγές στις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Προωθούμενες αλλαγές στις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Προωθούμενες αλλαγές στις διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων

333

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, οι οποίες στη χώρα μας δυσχεραίνουν την επιχειρηματική δράση και αποθαρρύνουν ενδιαφερόμενους επενδυτές, αφού χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μεγάλη γραφειοκρατία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. χωρίς αυτές οι επιπλέον απαιτήσεις να προσθέτουν στην ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν επανειλημμένων προτάσεων και πιέσεων των Επιμελητηρίων εγκρίθηκε το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με το οποίο απλοποιούνται δραστικά οι διαδικασίες αδειοδότησης σε τρεις κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (βιομηχανία τροφίμων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τουριστικά καταλύματα). Η αδειοδότηση θα γίνεται πλέον με την απλή γνωστοποίηση στην αρμόδια αρχή, ώστε να είναι εφικτή πλέον και στην Ελλάδα η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, αφού θα εφαρμοστεί η αρχή «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω», όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Οι τελικές προτάσεις αναμένεται να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχή Ιούνιο.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου σε επισυναπτόμενο έγγραφο της ανακοίνωσης: http://www.lefkadachamber.gr/lefkada/articles/article.jsp?context=103&categoryid=2&articleid=6002.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Σύσκεψη με θέμα τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα
Επομενο αρθρο
Eπιμορφωτική ημερίδα σε θέματα Διδακτικής των Μαθηματικών

1 Σχόλιο

  1. jean hiver
    30 Μαρτίου 2016 at 19:30 — Απάντηση

    «πρώτα αδειοδοτώ και μετά ελέγχω», όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε
    stin ellada tha isxeii ke tha simvei to pio kato kyrioi ton epimelitirion
    o politis vazei ola tou ta lefta stin “ependysi”
    otan tha erthoun oi armodioi na “elexoun” tote o politis tha eine ermeo stis
    apetoiseis ton…armodion.. den tha exei diodo diafygis ta lefta bikane stin ependysi,den exei na to skefti tha plirosi thelei den thelei tous ..armodious….
    eine oi armodioi …. poy steilane spiti tou ton leandro rakitzi (ton mono kratiko leitourgo poy toys estelne ston eisaggelea)gia na ekviazoun tin koinonia xoris elexo
    seimioste to ke epimelitiriarxei ke tha mas anakoinosete tis skepseis sas shortly
    meta timis

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.