HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρο των πυλών η κακοκαιρία εξπρές – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Προ των πυλών η κακοκαιρία εξπρές – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια.

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα κακοκαιρία που θα σαρώσει την χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (27/3) μέχρι και την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων κινείται προς την ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο και θα εισβάλει στη χώρα μας από τα βορειοδυτικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες που πιθανώς τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς και οι θυελλώδεις άνεμοι που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα και στα δρομολόγια των πλοίων.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαγεωργίου, μετεωρολόγο και ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου από την Πέμπτη τα φαινόμενα υποχωρούν και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

  • Από το μεσημέρι της Δευτέρας 27/03 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Πελοποννήσου), στο Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο ενώ κατά τόπους οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
  • Από το πρωί της Τρίτης 28/03 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία και το Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
  • Στα ορεινά της Πίνδου και της Μακεδονίας, άνω των 1000 μέτρων, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας 27/03 έως το πρωί της Τρίτης 28/03. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης 28/03, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ανατολικά της Θεσσαλίας και Στερεάς έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 800 μέτρων.
  • Οι άνεμοι αναμένεται να είναι ενισχυμένοι τόσο στα πελάγη όπου τη Δευτέρα 27/03 θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ και την Τρίτη 28/03 τα 7 έως 8 μποφόρ όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές όπου κατά τόπους θα φτάνουν τα 5 έως 6 μποφόρ. Ιδιαιτέρα για την πόλης της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι της Τρίτης 28/03 αναμένεται πολύ ενισχυμένος βαρδάρης που κατά διαστήματα θα φτάνει τα 6 μποφόρ με ιδιαίτερα ισχυρές ριπές.

Στους ενδεικτικούς χάρτες που ακολουθούν, με πράσινη σκίαση παρουσιάζονται οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά το απόγευμα (Χάρτης 1) και τις πρώτες βραδινές ώρες (Χάρτης 2) της Δευτέρας 27/03. Στους ιδίους χάρτες τα σύμβολα των κεραυνών υποδεικνύουν τις περιοχές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Προηγουμενο αρθρο
Συμμετοχή αθλητών του ΑΣ «Ελπίδες» στον «1ο Καλλιγώνιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο»
Επομενο αρθρο
Αλυκές Αλεξάνδρου στους Καρυώτες (φωτό & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.