HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Το 2016 πιστοποίησε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το κόστος που νομοτελειακά πληρώνει μια κοινωνία, όταν υποτάσσεται στις δυνάμεις του κεφαλαίου και της συντήρησης.

Ο οικονομικός ορθολογισμός της δεξιάς, κατέλαβε σταδιακά ολόκληρη την Ευρώπη, με συνέπεια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε χώρας να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους λίγων επενδυτών, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.
Το κεφάλαιο σήμερα χειραγωγεί όχι μόνο την Ε.Ε., αλλά ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Επιβάλει τους δικούς του κανόνες, υπονομεύει το κράτος, απαξιώνει τη δημοκρατία και τις εκλεγμένες κυβερνήσεις, οδηγεί στην ραγδαία μεγέθυνση της οικονομικής ανισότητας. Η μεσαία τάξη τείνει στην Ευρώπη, πραγματικά, προς εξόντωση. Ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε. σειέται συθέμελα.

Σε αυτές τις συνθήκες, η μόνη προοπτική που φαίνεται ικανή να γεννήσει ξανά την ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων, είναι ο θάνατος του σοσιαλισμού, που σκύβει το κεφάλι στο ανεξέλεγκτο διεθνές κεφάλαιο.

Είναι η στιγμή που πρέπει οι σοσιαλιστές να ασχοληθούν σοβαρά με τις οικονομικές ανωμαλίες που δημιουργεί η ελεύθερη αγορά, ειδικά σε ότι αφορά την τάση για τη δημιουργία μονοπωλίων, την παραβίαση των εργασιακών σχέσεων και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Είναι η ώρα να επιστρέψουμε στις αρχές και στις αξίες μας και να δούμε το σημερινό κόσμο, μέσα από μια πραγματικά σοσιαλιστική ματιά. Χωρίς επιφανειακά, επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά με πολλή και ουσιαστική πολιτική δουλειά.
Η φορολόγηση της παγκόσμιας διακίνησης κεφαλαίου, ο έλεγχος του ανεξέλεγκτου κρατικού δανεισμού, οι δασμοί που θα εξασφαλίζουν τη σωστή και δίκαιη λειτουργία της αγοράς, είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία που μπορούμε να βγάλουμε από τη λήθη της ιστορίας και να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά διδασκόμενοι από τα λάθη που έχουμε κάνει με αυτά στο παρελθόν.

Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε τις κοινωνίες μας για τα επόμενα χρόνια. Η ευημερία και η πρόοδος μιας κοινωνίας, δεν μετριέται τόσο από την άνοδο του χρηματιστηρίου, όσο από την άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου. Από την ικανότητά της, να αναγνωρίζει και να επενδύει στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με άξονα τον άνθρωπο.
Όχι, ο καπιταλισμός δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μην ξεπουλάτε την ιστορία μας και τους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές, πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές μας, τις αξίες του ανθρωπισμού και του σοσιαλισμού.

Κάθε Πρωτοχρονιά είναι μια συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει.

Καλή Χρονιά.

28/12/2016,
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Το πρώτο τροχαίο στην Ιoνία Οδό – Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ στον κόμβο Αμφιλοχίας
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα μεγάλης λαχειοφόρου Αυγερινού Μαραντοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.