HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠρόεδρος της Δημοκρατίας; Ναι από την Αριστερά

Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ναι από την Αριστερά

του Χρήστου Παπαδόπουλου

46Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου κατέρρευσε μέσα σε ένα παραλήρημα κινδυνολογίας που δεν πτόησε τους βουλευτές στην τρίτη ψηφοφορία που έγινε στη Bουλή. Πήρε 168 ψήφους ακριβώς όσους και την δεύτερη.

Η Βουλή διαλύθηκε και στις 25 Γενάρη στις βουλευτικές εκλογές ο Ελληνικός λαός με αποφασιστικότητα γυρίζει σελίδα.

Θα αναδείξει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη με ισχυρή εντολή πλειοψηφίας κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, με στόχους τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποκατάσταση της δημόσιας ιδιοκτησίας και περιουσίας, ικανοποιώντας με κατεπείγουσες διαδικασίες:
Την αποκατάσταση της εργατικής νομοθεσίας και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) στα επίπεδα του 2009, με την επαναφορά του κατώτατου μισθού και με άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

Tην κατάργηση των χαρατσιών, της υπερφορολόγησης, την προστατασία της πρώτης κατοικίας, από την εφορία και τις τράπεζες, τη ρύθμιση των χρεών των επαγγελματιών.
Τη στήριξη και αναβάθμιση του σύστηματος κοινωνικής ασφάλισης, του αναδιανεμητικού, κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του καθώς και της δημόσιας και δωρεάν υγείας-πρόνοιας-παιδείας.
Με μέτρα αποφασιστικά για όσους ευθύνονται στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, τη διαφθορά, το ξεπούλημα δημόσιας περιούσιας.

Με την συνέχιση της προσπάθειας για την ενεργοποίηση του μαζικού κινήματος ,που αποτελεί μοναδικό εγγυητή για την εφαρμογή μιας ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση.
Πριν, όμως, από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές θα αναδειχτεί σύμφωνα με το Σύνταγμα νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό θα γίνει μόλις η νέα Βουλή συγκροτηθεί σε σώμα.
Η ανάδειξή του θα γίνει είτε με αυξημένη πλειοψηφία στην πρώτη ψηφοφορία και 180 ψήφους, είτε με απόλυτη στην δεύτερη και 151 ψήφους είτε με σχετική πλειοψηφία στην τρίτη ψηφοφορία.

¨Όπως και να έχει το ζήτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά, θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
¨Έναν Πρόεδρο που θα ασκήσει τα καθήκοντά του χωρίς τη βιομηχανία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου του απερχόμενου.
Δεκάδων τέτοιων πράξεων, από το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι την υπογραφή παράτασης του μνημονίου το οποίο έληγε τον Δεκέμβριο του 2014.

Πράξεις που διευκόλυναν τη μνημονιακή διακυβέρνηση της χώρας και αποτελούσαν μόνιμη κοινοβουλευτική παραφωνία, αφού το Σύνταγμα προβλέπει σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις την εφαρμογή τους.
Οι εξαιρέσεις έγιναν ο κανόνας στη θητεία του απερχόμενου Προέδρου χωρίς καμία αντίδραση από μέρους του, σε όφελος των δανειστών της χώρας μας.
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, ένα Πρόεδρο που δεν θα υποκύπτει σε πιέσεις.
Έναν Πρόεδρο της Αριστεράς που θα αφουγκράζεται την κοινωνική δυστυχία, θα εκφράζει με την στάση του την ανεξαρτησία της χώρας και θα σέβεται πλήρως την λαϊκή κυριαρχία.

* Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγουμενο αρθρο
Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών
Επομενο αρθρο
Οι κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα

3 Σχόλια

  1. s.nikos
    5 Ιανουαρίου 2015 at 08:14 — Απάντηση

    Ξαναπέστα Χρυσόστομεεεεεεεε!!!!!!

  2. ΧΩΡΙΑΤΗΣ
    4 Ιανουαρίου 2015 at 11:57 — Απάντηση

    Πέστα Χρυσόστομεεεεεεεε!!!!!!

  3. ΝΙΚΟΣ Π.
    4 Ιανουαρίου 2015 at 10:22 — Απάντηση

    Μωρέ Χρήστο, πριν μας σώσεις, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάθε να λες μια καλημέρα στους συμπολίτες σου! Κατάφερε πρώτα αυτό το μικρό βηματάκι (που ακόμα δεν το έχεις καταφέρει) και προχώρα ακάθεκτος ύστερα για τα μεγάλα και τρανά (τρομάρα μας!) οράματά σου!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.