HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρόσκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Α.Σ. Λευκάδας «ΤΑΟΛ»

Πρόσκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Α.Σ. Λευκάδας «ΤΑΟΛ»

“ΤΑΟΛ”
Γολέμη 5-7, 31 100 ΛΕΥΚΑΔΑ
ΤΗΛ. 26450/22 319, ΦΑΞ 26450/25 898

Α.Π. 208
ΛΕΥΚΑΔΑ 26-8-2014

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ “ΤΑΟΛ”

Συνάδελφοι,
Μετά την υπ’ αρ. 13/25-8-2014 απόφαση του Δ.Σ του Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ “ΤΑΟΛ”, καλούμε τους αντιπροσώπους – Μέλη του Α.Σ Λευκάδας “ΤΑΟΛ” σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 6-9-2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9 π.μ στο ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Λευκάδας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του Οινοποιείου Κάστρου.
2. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Συν/σμού και λήψη απόφασης για την πορεία που θα ακολουθήσομε.
3. Εκλογή αντιπροσώπων για τη Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ σύμφωνα με το ν. 4277/2014.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 13-9-2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 9 π.μ στο ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και με τα ίδια θέματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΤΑΟΛ» ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-9-2014 ΣΤΙΣ 9 Π.Μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΜΕ ΤΙΜΗ
Α.Σ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
“ΤΑΟΛ ”
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Γ.Σ ΣΤΙΣ 6-9-2014

ΘΕΜΑ 1: Λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του Οινοποιείου Κάστρου.

Σας γνωρίζομε ότι το Δ.Σ., σε δύο συνεδριάσεις του, εκτιμώντας τις προσφορές των ενδιαφερομένων επενδυτών, τα όσα οι ίδιοι μας ανέφεραν και μας διευκρίνισαν σε επισκέψεις τους στα γραφεία μας αλλά και τις εισηγήσεις των συμβούλων μας (οικονομολόγων-πολιτικού μηχανικού και δικηγόρου), απεφάσισε κατά πλειοψηφία και έκανε δεκτή τη προσφορά της εταιρείας YARIMBO PROPERTY LTD, που εκπροσωπήθηκε από τους ΝΟΑΜ YARIMIS & ZIV BUSVAILER μαζί με το δικηγόρο κ. Κων/νο Μιχαηλίδη. Το Δ.Σ. έκρινε την ανωτέρω προσφορά συμφερότερη για το Συν/σμό μας, βασιζόμενο κυρίως και πρωτίστως στο οικονομικό σκέλος της σε συνδυασμό με τις άλλες παροχές της.

Συγκεκριμένα:
Η εν λόγω εταιρεία, μας προσφέρει:
-Ετήσιο μίσθωμα 119.000 € με αναπροσαρμογές που θα οριστικοποιηθούν στο στάδιο πριν τη σύνταξη των συμφωνητικών.
-Προκαταβολή ποσού 416.500 € με την υπογραφή της σύμβασης.
-Διάρκεια μίσθωσης 20 έτη με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 20 έτη.
-Παραχώρηση χώρου στην είσοδο του κτιρίου για έκθεση και πώληση των αγροτικών μας προϊόντων.
-Πρόσληψη προσωπικού κατά την ευρύτερη πλειοψηφία από τη Λευκάδα.
-Κατασκευή τοίχου 3Χ3 για παρουσίαση της ιστορίας του συνεταιρισμού στην είσοδο του κτιρίου.
-Υψος επένδυσης 3.500.000 €.

Η πρόταση αυτή πλεονεκτεί σε όλους τους τομείς έναντι των άλλων δύο προτάσεων , που μας δίδουν ετήσια μισθώματα, η μεν ΝΟΤΙΟΝ 80.000 € με αναπροσαρμογή και ποσοστά επί του τζίρου μετά το ποσό των 1.600.000 €, η δε ΠΗΓΑΣΟΣ ετήσιο μίσθωμα 30.000 €.

Εκτός των παραπάνω σας γνωρίζομε ότι θα προβούμε, μέσω των νομικών μας συμβούλων σε απόλυτες διασφαλίσεις και εγγυήσεις, τόσο για την εκτέλεση της προσφοράς όσο και για την είσπραξη των μισθωμάτων, (εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, επίβλεψη εργασιών από δικό μας μηχανικό, εγγυητικές επιστολές για καταβολή μισθωμάτων) και ότι άλλο κριθεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Συνεταιρισμού.
Οι εγγυήσεις και διασφαλίσεις θα γίνουν πριν και κατά την υπογραφή των συμβάσεων. Εξυπακούεται ότι αν δεν γίνουν δεκτές οι προτεινόμενες από τους συμβούλους μας εγγυήσεις και διασφαλίσεις, τότε δεν θα προχωρήσει η υλοποίηση της προσφοράς.
Υστερα από τα παραπάνω απομένει η υλοποίηση της επένδυσης.

ΘΕΜΑ 2: Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του Συν/σμού και λήψη απόφασης για την πορεία που θα ακολουθήσομε.

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε καθημερινά για να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις.
Κάθε μέρα προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς τόσο με τους προμηθευτές των καταστημάτων, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, τους εργαζόμενους και τους σταφυλοπαραγωγούς.

Με μεγάλη δυσκολία τα καταφέρνουμε, πολλές φορές μάλιστα με καθυστέρηση. Είμαστε συνεπείς στο δάνειο των 270.000 € που έχομε στη Τράπεζα Πειραιώς. Όμως δεν έχομε καταφέρει να πληρώσουμε τα δάνεια που υπήρχαν στην πρώην ΑΤΕ και καλούμαστε από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ να πληρώσουμε 50.000 € τον Σεπτέμβριο και να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους μας που είναι 613.455,00 € περίπου. Ποσό 1.718.690 € θα πληρωθεί από την πώληση του οικοπέδου μας στη Βασιλική.

Τα έσοδα από ενοίκια για το 2014 θα είναι 281.414,59 €.
Α1 yacht trade 360,50 € μηνιαίως.
Τράπεζα Πειραιώς 5.223,86 € μηνιαίως
Υπολιμεναρχείο 1.000,00 € μηνιαίως
Λιμενικό Ταμείο 412,17 € μηναίως
Λιτου Ελισσάβετ 250,00 € μηνιαίως
Εμπορικό Επιμελ 650,00 € μηνιαίως
Εταιρία Ανάπτυξης 810,00 € μηνιαίως
Καρβούνη Περσεφ. 250,00 € μηνιαίως
ΙΟΝΙΟΝ ΣΤΑΡ 13.784,27 € μηνιαίως
ΤΕΡΝΑ 1.200,00 € μηνιαίως

Τα ενοίκια του Υπολιμεναρχείου, Λιμενικού Ταμείου, Α1 YACHT TRADE, Τράπεζας Πειραιώς , συνολικού ποσού 83.943,35 € πηγαίνουν στην Τράπεζα Πειραιώς για την εξυπηρέτηση του δανείου. Υπόλοιπο ποσό ενοικίων 197.471,24 €.
Από το ΟΣΔΕ για το έτος 2013 εισπράξαμε 151.000 € ενώ για το έτος 2014 θα εισπράξουμε περίπου 116.000 €.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας τα οικονομικά στοιχεία του 2014 θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2013.
Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων για τη χρήση 2013 είναι τα παρακάτω:

Κατάστημα Γεωργικών Εφοδίων ζημιά 34.000 €.
Σούπερ Μάρκετ κέρδος 5.000 €.
Οινοποιείο ζημιά 23.133 €

Βλέπουμε δηλαδή ότι πέρα από τις όποιες ενέργειες μας, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ούτε στην κάλυψη των υποχρεώσεών μας προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, πολύ δε περισσότερο να προχωρήσομε στην μετεγκατάσταση και δημιουργία νέου Οινοποιείου στους Σφακιώτες, εμφιαλωτηρίου, εκσυγχρονισμό του Ελαιοτριβείου μας στους Σφακιώτες, μετη προσθήκη δεξαμενών για συγκέντρωση ελαιολάδου, με τη δημιουργία τυποποιητηρίου που χρειάζεται άμεσα για να προστατέψουμε το εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.

Ενας συνεταιρισμός που δεν έχει τη στοιχειώδη οικονομική ευχέρεια να εκσυγχρονίζει τις εγκαταστάσεις του και να δημιουργεί νέες εκεί που χρειάζεται, να παρεμβαίνει σε όφελος των αγροτών-μελών του, δεν είναι συνεταιρισμός που αγαπιέται από τα μέλη του και έχει κύρος στη περιοχή του.

Καλούμαστε λοιπόν, αυτή τη πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου Συνεταιρισμού και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη δημιουργία του «Ταμείου Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας», να πάρομε τις αποφάσεις που απαιτούνται και που βέβαια θέλουμε όλοι εμείς, οι αντιπρόσωποι αλλά και οι αγρότες που εκπροσωπούμε για να αποχτήσει ο συνεταιρισμός την αξία και το θεσμικό του ρόλο, ,ώστε μέσα από αυτόν να υπάρξει στήριξη του αγροτικού εισοδήματος στις πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε και βιώνουμε.

Να δημιουργήσομε αυτά που έχουμε αποφασίσει πολλές φορές, να βοηθήσουμε τους αγρότες μας μέσα από την τακτική παρουσία των επιστημόνων στελεχών μας(γεωπόνων-οινολόγου) στις καλλιέργειες των και με οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, ώστε να υπάρχει ποιοτική και ποσοτική παραγωγή.

Αυτά χρειάζεται ο αγρότης. Ένα συνεταιρισμό δίπλα του, με διοίκηση που θα εμπιστευθεί τον μόχθο και τον ιδρώτα του για τη σωστή προώθησή των προϊόντων του στις αγορές. Και βέβαια τα καταστήματά μας να στηρίζουν και να προωθούν τη σοδειά του.

Σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν, αφού σήμερα παρά τις προσπάθειές μας δεν έχομε ακόμη πετύχει να προτιμούν και να ψωνίζουν από τα καταστήματά μας ακόμα και τα μέλη μας.
Για να επιτευχθεί ο στόχος μας πιστεύουμε ότι απαιτούνται:

– αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων μας με περιορισμό των δαπανών μας και αύξηση του τζίρου.
– Ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των παραγομένων προϊόντων μας και προμήθεια προϊόντων απευθείας από την παραγωγή που σημαίνει συνεργασία με άλλους συνεταιρισμούς.
– Προβολή και διαφήμιση των προϊόντων μας και εν γένει δραστηριοτήτων μας και
– Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μας με στόχο τόσο την αύξηση των εσόδων μας όσο και την ίδια την αναβάθμισή της.

ΘΕΜΑ 3: Εκλογή αντιπροσώπων για τη Γ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ σύμφωνα με το ν.4277/2014.

Στο νόμο 4277/2014, άρθρο 61 υπάρχει τροποποίηση των νόμων 4015/2011(Α’ 210) και 2810/2000 (Α’ 61). Σχετικά με συγκρότηση της Γ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ λέει:

«Η Γ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ συγκροτείται από τους αντιπροσώπους των ενεργών αγροτικών συνεταιρισμών μελών της, με βάση το Μητρώο της Εποπτικής Αρχής. Κάθε αγροτικός συνεταιρισμός εκλέγει έναν αντιπρόσωπο, εφόσον αριθμεί από δέκα μέχρι διακόσια πενήντα φυσικά πρόσωπα μέλη (10-250) και δύο αντιπροσώπους εφόσον αριθμεί από διακόσια πενήντα ένα μέχρι πεντακόσια μέλη (251-500). Για κάθε επόμενα πεντακόσια μέλη εκλέγει έναν επί πλέον αντιπρόσωπο».

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο Συν/σμός μας με βάση τα μέλη του εκλέγει τέσσερις (4) αντιπροσώπους, οι οποίοι θα πρέπει να εκλεγούν από όλα τα μέλη μέχρι 30-9-2014.

Λευκάδα 25-8-2014
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προηγουμενο αρθρο
Γυναίκες με ομπρέλες στη ζωγραφική
Επομενο αρθρο
Aστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη την Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.