HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρόσληψη ειδικού συμβούλου -πολιτικού Μηχανικού- από τον Δήμο Μεγανησίου

Πρόσληψη ειδικού συμβούλου -πολιτικού Μηχανικού- από τον Δήμο Μεγανησίου

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου έχοντας υπόψη:

– Τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», (ΦΕΚ 143/Τ.Α’/28.6.2007) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά στις θέσεις Ειδικών Συμβούλων – Επιστημονικών Συνεργατών – Ειδικών Συνεργατών ΟΤΑ.
– Το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», (ΦΕΚ 87/Τ.Α’/7.6.2010).
– Τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ. 6 του Ν. 4604/2019 με το οποίο ολοκληρώνονται οι μεταβολές που επήλθαν στο καθεστώς του προσωπικού ειδικών θέσεων των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ με το «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι» -άρθρο 213 του Ν. 4555/2018.
– Το γεγονός ότι στον Δήμο Μεγανησίου μπορούν να οριστούν μέχρι (2) Αντιδήμαρχοι σύμφωνα με την εγκ. 82/59633/20.08.2019 περί ορισμό Αντιδημάρχων

Γνωστοποιεί

ότι προτίθεται να προσλάβει Ειδικό Σύμβουλο, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, απόφοιτο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ3 Πολιτικών Μηχανικών) που να διαθέτει εμπειρία, γνώσεις ή επαγγελματική ειδίκευση σε θέματα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος θα επικουρεί όταν και
όπου χρειάζεται την Τεχνική Υπηρεσία σε όλα τα θέματα και θα εισηγείται σχετικά, παρέχοντας συμβουλές και γνώμες.
καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συμβούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17). Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
Β) Πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ3) «Πολιτικών Μηχανικών»
Γ) Να έχουν εμπειρία σε θέματα ΟΤΑ. Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:
Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας. Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Δ) Πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας (επίπεδο first certificate – level B2)

Η πλήρωση της προαναφερόμενης θέσης, θα διενεργηθεί με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και θα προσλάβει το πρόσωπο που κατά την κρίση του είναι κατάλληλο για την παραπάνω θέση (παρ.4 άρθρο 163 Ν.3584/2007), που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η προκήρυξη – γνωστοποίηση αυτή να αναρτηθεί στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου, στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στον δικτυακό τόπο του Δήμου και να δημοσιευθεί σε μία εφημερίδα του νομού.

Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή από τον προσλαμβανόμενο ειδικής συμβάσεως εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από την οποία και συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση του προσλαμβανόμενου για την παροχή υπηρεσιών.

Οι αποδοχές του Ειδικού Συμβούλου, καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Η εργασιακή σχέση του ειδικού συνεργάτη, διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 και λύεται κατά την κείμενη νομοθεσία.

Οι Ειδικοί Συνεργάτες δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής.
Υπόκεινται απευθείας στη ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί. Δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου, τον οποίο έχουν ορισθεί να εξυπηρετήσουν.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 15 Οκτωβρίου στα γραφεία του Δήμου (αρμόδιος υπάλληλος: Μάντζαρης Πάνος, τηλ. 2645361315) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο τύπου Απολλωνίου Γ.Σ. Πυγμαχίας Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι λάθος χειρισμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.