HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου – Νεκρός ο πιλότος

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου – Νεκρός ο πιλότος

Πτώση μαχητικού Μιράζ 2000-5 σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης βορειοανατολικά της Σκύρου. Αγνοείται ο πιλότος, ο οποίος είναι ένας έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν συντρίμμια του μαχητικού, ενώ όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην διάσωση έχουν συγκετρωθεί περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου και συμμετέχουν τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και το λιμενικό με ένα ελικόπτερο Super Puma, τη φρεγάτα «Ψαρά», ένα ελικόπτερο S70 από το Κοτρώνι του Μαραθώνα και ένα C27.

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά που ανήκαν στην ΜΠΚ331 και είχαν απογειωθεί από την Σκύρο για να αναχαιτίσουν εικονικά τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Μετά την αναχαίτιση, κατά την επιστροφή του στη Σκύρο ο πιλότος Νο2 του σμήνους ανέφερε ότι έχασε κάθε επαφή με το Νο1 (με τον αρχηγό του σμήνους). Ηταν η στιγμή που τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν σε απόσταση 9 ν.μ βορειοαντατολικά της Σκύρου και άρχισαν τις διαδικασίες προσγείωσης. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

To Μιράζ 2000-5 έίναι ένα σύγχρονο μαχητικό -με κόστος 27 εκατ. ευρώ- με όπλα αέρος-αέρος ειδικευμένο σε αναχαιτίσεις παντός καιρού και είναι το κυριότερο όπλο της ελληνικης αεροπορίας γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο και με το αρχηγείο της πολεμικής αεροπορίας για την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό του πιλότου του Μιράζ 2000-5 που έπεσε.

Τουρκικά ΜΜΕ: Δεν πετούσε τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο την ωρα της πτώσης

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Αρ. Ανακ. 024/2018

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Νεκρός είναι ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 που έπεσε Βορειοανατολικά της Σκύρου. Την είδηση για τον θάνατο του χειριστή έκανε γνωστή ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Προηγουμενο αρθρο
Σύλληψη για κατοχή κάνναβης στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Διακοπή υδροδότησης από την Δευτέρα 16 έως την Πέμπτη 19 Απριλίου λόγω εκτέλεσης έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.