HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠόρτο Κατσίκι: Δήμαρχε, δική σου η μαγική παραλία, δική σου κι η ευθύνη!

Πόρτο Κατσίκι: Δήμαρχε, δική σου η μαγική παραλία, δική σου κι η ευθύνη!

Σήμερα λοιπόν, πριν αρχίσει η μεγάλη επισκεψιμότητα της καλοκαιρινής σαιζόν, είπα να πάω κι εγώ -μετά από τόσα χρόνια- για μπάνιο στο Πόρτο Κατσίκι.

Με αντάμειψε και η διαδρομή, (μα σε τι τόπο ζούμε!) και η θέα και το μπάνιο. Όντως μαγευτικά όλα. Όλα, όσα η φύση δίνει τόσο απλόχερα στο νησί μας…

Οι άνθρωποι όμως το χαλάνε… Διορθώνεται βέβαια, ΑΝ:
– Αν ο δήμος αποφασίσει να κόψει τα χορτάρια εκατέρωθεν των δρόμων, ΟΛΩΝ των δρόμων παντού! Πρωτεύοντες και δευτερεύοντες και τριτεύοντες. Γιατί κι από τους μικρούς δρόμους περνούν κι αυτοκίνητα και μηχανάκια και πεζοί.

– Αν βάλει μια τάξη σε ό,τι έχει στηθεί πίσω στο Πόρτο Κατσίκι (επάνω)! Στις βρώμικες τουαλέτες, στα βρώμικα αποδυτήρια, στα άβαφα κιόσκια, στην πολύ σκουριά, σε μια καθαριότητα μαζεύοντας τα… περσινά κατάλοιπα όπως, καφάσια, μπουκάλια, σίδερα, σκουριασμένα απομεινάρια…

– Αν βάλει μια τάξη στις τιμές των καφέδων (αν τώρα έχει 3E, τον Αύγουστο θα έχει 5).

– Αν φτιάξει το προστατευτικό πλέγμα που είναι στα σκαλιά γιατί θα κόψουν τα παιδιά τα χέρια τους.

– Αν επισκευάσει το γεφυράκι που πάει στην μικρή χερσόνησο δεξιά αλλά και τα σκαλιά που είναι εκεί έτσι πάνω από 30 χρόνια…

– Αν συνεννοηθεί από τώρα με τους μαγαζάτορας για τις υποχρεώσεις τους.

Με την ελπίδα ότι η σημερινή απλωσιά στην παραλία θα είναι αναλογικά ανθρώπινη και τον Αύγουστο, με αραιές ξαπλώστρες κι έλεγχο τιμών, πιστεύω ότι θα είναι ένα καλύτερο Πόρτο Κατσίκι και για εμάς 2-3 φορές ακόμα φέτος.

Αλλιώς… θα μας τελειώσει κάποια στιγμή και δεν θέλω να είμαι μάντης κακών…

Δήμαρχε σε σένα τώρα η σκυτάλη.
Δική σου η μαγική παραλία, δική σου κι η ευθύνη!!

«Ένας αναγνώστης»

Προηγουμενο αρθρο
Ο γύφτικος προορισμός και το «θεριό της θάλασσας»
Επομενο αρθρο
Εικόνες σχεδόν άγνωστες στο νησί μας

1 Σχόλιο

  1. Ένας ακόμη Αναγνώστης
    26 Μαΐου 2020 at 15:18 — Απάντηση

    Πολύ εύστοχο το ρεπορτάζ σας για το Πόρτο Κατσίκι. Σημειώνεται ότι αποτελεί συμβατική υποχρέωση των ενοικιαστών των τριών κυλικείων να καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο. Δυστυχώς, η υποχρέωση δεν τηρείται επαρκώς και προφανώς δεν υπάρχει μηχανισμός να ελέγξει και να επιβάλει κυρώσεις. Καθαρίζουν ό,τι σκουπίδι πέσει ακριβώς μπροστά από την καντίνα τους, ενώ η τσιμεντένια σκάλα και όλο το γήπεδο πέριξ των καντινών είναι ελεεινός σκουπιδότοπος.
    Επίσης, καλό θα ήταν να κάνατε και δημοσιογραφική έρευνα, για το θέμα της οδικής πρόσβασης των Εγκρεμνών μετά τις ζημιές από τον σεισμό του 2015, έργο που στοίχισε πάνω από δύο εκ. ευρώ και σήμερα, μετά από πέντε χρόνια, ακόμη δεν φτάνει ο πεζός στην ακτογραμμή!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.