HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠ.Ε. Λευκάδας: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου στην Εγκλουβή

Π.Ε. Λευκάδας: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου στην Εγκλουβή

Δελτίο Τύπου
Π.Ε. Λευκάδας: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου στην Εγκλουβή

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση σε στροφή του δρόμου που οδηγεί από την Εγκλουβή στον Άγιο Δονάτο (επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σύβρου), στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή Τεχνικών Έργων και Αποκατάσταση Βλαβών Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας».

Πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης της βατότητας του οδοστρώματος της οδού, αλλά και αντιστήριξης του υψηλού πρανούς του επαρχιακού δρόμου από προβλήματα καθιζήσεων, που δημιουργήθηκαν τόσο στο οδόστρωμα της οδού όσο και στην υφιστάμενη πέτρινη λιθιά αντιστήριξης, που συγκρατούσε το πρανές στη στροφή του δρόμου.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαιρέσεως της υφιστάμενης λιθιάς και κατασκευή νέου τοίχου αντιστήριξης – από οπλισμένο σκυρόδεμα, με θεμελίωση – στο εσωτερικό της οδού. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού με τσιμεντόστρωση και απομένει η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, καθώς για τη διάστρωση ασφαλτοτάπητα απαιτούνται καλές καιρικές συνθήκες με ζέστη.

Δείτε βίντεο από το έργο στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=BxXlAgvrcLs&list=PL_2mPNUW8A76oP4RD5y16YkNjGhzacsJJ&index=2

Προηγουμενο αρθρο
Το νεανικό λευκαδίτικο συγκρότημα Trolling Tones τραγουδά το Bang Bang... στην εποχή της καραντίνας -video
Επομενο αρθρο
Ξεκινά την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος - οδηγίες προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.