HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠ.Ε. Λευκάδας: 150.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας

Π.Ε. Λευκάδας: 150.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: 150.000 ευρώ για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας – Εκσυγχρονισμός με «έξυπνο» εξοπλισμό μέσω του έργου SAVE WATER στο πλαίσιο του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Αλβανία

Στον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης της Λευκάδας προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, με την προμήθεια και εγκατάσταση «ευφυών (smart)» συσκευών και αυτοματισμών, συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, από το Interreg έργο SAVE-WATER.

Για το σκοπό αυτό, υπογράφηκε χθες (10/12/2020) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Λευκάδας που αφορά την υλοποίηση της προμήθειας «Εργασίες Επισκευής, Εκσυγχρονισμού και Αναβάθμισης Αντλιοστασίων Δήμου Λευκάδας».

«Η αναγκαιότητα αναβάθμισης της ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας είναι γνωστή και φυσικά η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη. Ενεργοποιήσαμε το έργο SAVE WATER που ήταν σε αδράνεια από το 2017, στερώντας από τον τόπο μας πολύτιμους ευρωπαϊκούς πόρους και σημαντικές λύσεις για τα θέματα ύδρευσης. Με σκληρή δουλειά και σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Interreg Ελλάδα-Αλβανία και τους διακρατικούς μας εταίρους, ξαναβάλαμε το έργο σε τροχιά υλοποίησης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και υπογράμμισε: «Προτεραιότητά μας, ως νέα Περιφερειακή Αρχή, είναι η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης εθνικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και η συνεργασία μας με το Δήμο Λευκάδας για την ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.».

Το έργο SAVE WATER είναι ένα από τα στρατηγικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA-CBC Eλλάδα – Αλβανία 2014-2020 και έχει ως στόχο την ανάπτυξη έξυπνου συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και διαχείρισης του πόσιμου νερού.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως επικεφαλής εταίρος του έργου SAVE WATER, αναλαμβάνει μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης να εκτελέσει την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού τηλεμετρικού εξοπλισμού (τηλεχειρισμός, καταγραφή, αισθητήρες, κλπ.) στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Λευκάδας, και στη συνέχεια να τον παραδώσει στο Δήμο Λευκάδας, οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία του.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί
Επομενο αρθρο
Ηλιοβασιλέματα στον ορίζοντα των Χορτάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.