HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣάλος με την παράνομη σύνταξη της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου

Σάλος με την παράνομη σύνταξη της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος λόγω των φιλοτρομοκρατικών της απόψεων, καθώς για 5,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μάλιστα, η κυρία Λοίζου στις 28/2/2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Το θέμα ήρθε στο φως μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κυρία Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

Μέχρι σήμερα η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019 το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου για φορολογικά αδικήματα, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Ποιος από το Μαξίμου «χτένισε» το παρελθόν της κυρίας Λοΐζου, όπως και των άλλων υποψηφίων; Είναι τόσο αμελής που δεν εντόπισε μια καταδικαστική απόφαση για απάτη εις βάρος του Δημοσίου (η κυρία Λοΐζου είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παράνομο περιουσιακό όφελος); Ή είδε την απόφαση αλλά επειδή υπάρχει το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που όλα τα ξεπλένει, την αγνόησε;

Πηγή: Protagon.gr

Ανανέωση: Απεσύρθη η υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δημοσιεύματα ότι η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος για τις ευρωεκλογές εισέπραττε επί πέντε και πλέον έτη τη σύνταξη της θανούσης μητέρας της.

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδιος Χερν, ο Λευκαδίτης που έγινε ο καλύτερος εκπρόσωπος του ιαπωνικού πολιτισμού
Επομενο αρθρο
Με ποδήλατο - πατίνι θα κινείται;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.