HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Σάρωσε» ο Λάνθιμος με 7 βραβεία BAFTA

«Σάρωσε» ο Λάνθιμος με 7 βραβεία BAFTA

Στο Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), τα οποία θεωρούνται τα βρετανικά Όσκαρ.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες είχε συγκεντρώσει η ταινία «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες, ενώ τελικά κέρδισε 7 βραβεία.

Η ταινία The Favourite απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών και Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Το βραβείο Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου κέρδισε η Ολίβια Κόλμαν ως βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα στην «Ευνοούμενη».

Η Κόλμαν είχε να αναμετρηθεί με την Γκλεν Κλόουζ (η οποία όπως και η Κόλμαν βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την «Σύζυγο» ) και την Λέιντι Γκάγκα για το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», την Βαϊόλα Ντέιβις για τις «Χήρες» και την Μελίσα Μακάρθι για το «Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;».

Η Ρέιτσελ Βάις, η μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

ο σενάριο της μαύρης κωμωδίας εποχής έγραψαν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα. «Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική», σχολίασε νωρίτερα ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, μιλώντας από το κόκκινο χαλί στο πρακτορείο Reuters. «Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος», πρόσθεσε.

Συνολικά, η ταινία και οι συντελεστές ήταν υποψήφιοι στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Προηγουμενο αρθρο
Οι Εκκλησίες της πόλης της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής
Επομενο αρθρο
Διατάσεις και... καβγαδάκια στο ιβάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.