HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Ζητάμε βοήθεια

Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Ζητάμε βοήθεια

Το κείμενο που ακολουθεί διαβάστηκε από την επιτροπή σεισμοπλήκτων στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη 9/2 στο Σχολείο του Δραγάνου μεταξύ κατοίκων των περιοχών της Νοτιοδυτικής Λευκάδας και του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και Δημάρχου. Από την ίδια εκδήλωση είναι και η φωτογραφίες.

ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στις 17\2\2016 συμπληρώνονται 3 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Τα προβλήματά μας είναι ακριβώς τα ίδια όπως την πρώτη μέρα. Συγκεκριμένα:

• Δεν έχει δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 200€ έως 600€ που σκοπό έχει την άμεση ανακούφιση των σεισμοπλήκτων. Τα χρήματα από το τέλος του προηγούμενου έτους είναι στην διάθεση των υπηρεσιών και ακόμα δεν έχουν εκταμιευθεί στους δικαιούχους.

• Δεν έχουν έρθει οι οικίσκοι (κοντέινερ) που προσωρινά θα δώσουν κάποια λύση στην στέγαση των ανθρώπων που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους. Επίσης δεν έχει δοθεί η επιδότηση ενοικίου στους σεισμόπληκτους που έχουν πληγεί. Εδώ θα επισημάνουμε την ολιγωρία της κρατικής μηχανής αφού από πληροφορίες μας υπάρχουν στο νησί μας διαθέσιμοι οικίσκοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

• Δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις για τις οικοσκευες των κατοικιών αλλά και των επιχειρήσεων που έχουν μεγάλες ζημιές από το σεισμό.

• Το οδικό δίκτυο παραμένει όπως την πρώτη μέρα του σεισμού. Απαιτούμε την άμεση αποκατάστασή του, με διάνοιξη των δρόμων που οδηγούν στις παραλίες των Εγκρεμνών και του Γιαλού, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε μια ανάσα από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

• Τα χωριά μας μετά το σεισμό βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πεσμένα τοιχία, κλειστοί δρόμοι που οδηγούν σε οικίες και ελαιώνες, συνθέτουν την καθημερινότητά μας. Απαιτούμε αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού, αποκατάσταση του τοπικού κοινοτικού οδικού δικτύου, αποκατάσταση των δεξαμενών των κτηνοτρόφων που ταΐζουν τα ζωντανά τους.

• Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εκκλησίες και τα σχολεία μας.

• Αναφέρουμε για μια ακόμα φορά και μετά από 3 μήνες, πως περιμένουμε το περιβόητο ΦΕΚ με το οποίο θα ξεκινήσουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Απαιτούμε έγραφες δεσμεύσεις που αφορούν στην έναρξη των εργασιών, άμεση ολοκλήρωση μελετών, και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του τοπικού προγράμματος που αφορούν στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

• Αν η Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων, θα θεωρηθούν υπεύθυνοι και θα μας αναγκάσουν να προβούμε σε δυσάρεστες ενέργειες οι οποίες θα είναι επιβλαβείς για τον τουρισμό του νησιού γενικότερα.

• Απαιτούμε τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας που είναι υπεύθυνες για την αποκατάσταση των ζημιών. Σε ξεχωριστές ενημερώσεις τους προς εμάς, οι απαντήσεις τους στα ίδια θέματα είναι διαφορετικές. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που συγκαλέσαμε σήμερα αυτή τη συγκέντρωση.
Ζητάμε βοήθεια. Όχι άλλες υποσχέσεις. Απαιτούμε την άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου.
9\2\2016
Οι Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Το παλιό Πέραμα
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση για τη φιλοζωική κατάσταση στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.