HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεισμός μεγέθους 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 8,2 Ρίχτερ στην Αλάσκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην πολιτεία της Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Τσίνιακ. Στα 10 χιλιόμετρα εκτιμάται το εστιακό του βάθος από τη γεωλογική υπηρεσία των ΗΠΑ

Ο σεισμός έθεσε σε λειτουργία το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι για περιοχές της Αλάσκας και του Καναδά, ενώ η αρμόδια υπηρεσία παρακολουθεί και ολόκληρη τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Επίσης, οι αρχές του Άνκορατζ έχουν τεθεί σε επιφυλακή, προειδοποιώντας για μία «έκτακτη απειλή για τη ζωή και τις ιδιοκτησίες των κατοίκων» της πολιτείας.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση των αρχών καλεί τους κατοίκους των περιοχών που έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό, να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με ψηλότερο υψόμετρο.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι συμπεριλάμβανε αρχικά και τη Χαβάη, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ήρθη για το συγκεκριμένο νησί.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αλάσκα έρχεται σχεδόν επτά χρόνια μετά τον φονικό σεισμό των 9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, τον ισχυρότερο που καταγράφηκε ποτέ εκεί. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι, που έσπασε τα φράγματα σε παράκτια αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι και να γίνουν τεράστιες καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ένας σεισμός 9.1 Ρίχτερ -από τους ισχυρότερους που καταγράφηκαν ποτέ παγκοσμίως- χτύπησε ανοικτά της Σουμάτρα προκαλώντας τσουνάμι που σκότωσε πάνω από 230.000 ανθρώπους σε αρκετές χώρες από τη Σρι Λάνκα μέχρι την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Προηγουμενο αρθρο
Δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων για την ενδεχόμενη ίδρυση τριτοβάθμιας σχολής Ναυτιλιακών σπουδών στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Όταν τα κύματα στον Άγιο Νικήτα είναι όμορφα και θεαματικά - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.