HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣεμινάριο για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων

Σεμινάριο για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάριο για την ποιότητα των τοπικών προϊόντων
και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δράσης Εκπαιδευτικές δράσεις για την αξιοποίηση, προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, διοργανώνει δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που απευθύνεται σε παραγωγούς, εμπόρους, επιχειρηματίες και υπαλλήλους που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον άνεργο ή εργαζόμενο επιθυμεί να το παρακολουθήσει.
Με το πέρας των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα ακολουθήσει αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων ως προς την εφαρμογή των νεοαποκτηθέντων δεξιοτήτων στο περιβάλλον εργασίας τους. Μετά την διαδικασία αξιολόγησης θα ακολουθήσει βράβευση με χρηματικό έπαθλο για τους τρεις καλύτερους εκπαιδευόμενους.
Σε όλους τους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης επικυρωμένη από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Κεφαλονιά, στις αίθουσες του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Αργοστόλι), σε τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα: 4 & 5 Οκτωβρίου 2014, 11 & 12 Οκτωβρίου 2014, 18 & 19 Οκτωβρίου 2014. Θα ακολουθήσει η επανάληψή τους στη Λευκάδα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στόχος του σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων στα Επτάνησα προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών πληροφορικής και την αύξηση της έντασης της γνώσης (μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας) στην τοπική παραγωγή. Η υλοποίηση του προγράμματος των σεμιναρίων θα βασίζεται στην αιχμή των σύγχρονων εξελίξεων και πρακτικών, ώστε να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα (π.χ. αγροτικά προϊόντα) και υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες).

Σε ποιους απευθύνεται

Το εξαήμερο Σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες, σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και σε επιχειρηματίες και υπαλλήλους που απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού.

Για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα συσταθούν αυστηρώς ολιγομελή, ομογενή τμήματα που θα απαρτίζονται από εκπαιδευόμενους που απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν τόσο στον πρωτογενή όσο και στον τουριστικό τομέα. Τα τμήματα θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις (δίνοντας έμφαση στην πρακτική / καθημερινή εφαρμογή) τόσο σε επίπεδο αρχαρίων όσο και προχωρημένων, επικεντρώνοντας στα ακόλουθα ενδεικτικά εκπαιδευτικά θέματα:

• Τεχνολογίες πληροφορικής κ επικοινωνιών μέσω διαδικτύου (e-διαφήμιση)
• Έρευνα αγοράς
• Περιβάλλον και ανάπτυξη
• Δικτύωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και διανομή προϊόντος
• Βιώσιμη τοπική ανάπτυξη & επιχειρηματικό σχέδιο
• Πιστοποίηση/τυποποίηση
• Ηγεσία και παρακίνηση ανθρώπινου δυναμικού
• Στρατηγικός σχεδιασμός & νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πληροφορίες
• Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)
• Πληροφορίες για εγγραφές: κ. Σπύρος Τρουμπέτας (τηλ. 6977782577) και κα Κατερίνα Κορτσιάνου (τηλ. 26710-27101)

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Προηγουμενο αρθρο
Στα χέρια του Εμίρη το Πλατυγιάλι στον Αστακό
Επομενο αρθρο
Θ. Γαλιατσάτος: Δεν θα αφήσουμε κανέναν υπάλληλο να εμπλακεί στην «ψευτοαξιολόγηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.