HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε αδιέξοδο ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Σε αδιέξοδο ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Εφημερίδα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ: Σε αδιέξοδο ο αυτοκινητόδρομος ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ!! -Ζητείται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για να ξεμπλοκάρει ο δρόμος!

ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ: Δυστυχισμένη Αιτωλοακαρνανία -10 Χρόνια το δικό μας Γεφύρι της Άρτας!
-ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ στον αυτοκινητοδρόμο ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ!
-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Σε «Γόρδιο δεσμό» εξελίσσεται το ζήτημα του αυτοκινητοδρόμου ΑΚΤΙΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ για το Υπουργείο Υποδομών. Ο οδικός άξονας έχει «παγώσει» και η Πολιτική λύση φαντάζει ως η μόνη λύση προκειμένου να διασωθεί το έργο, που έχει χαρακτηριστεί ως «αιώνιο έργο». Είναι το κορυφαίο έργο υποδομής για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και σίγουρα αποτελεί στοίχημα για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να ξεμπλοκάρει την πολύπαθη σύνδεση Ακτίου-Αμβρακίας!

Το έργο έχει κολλήσει εδώ και χρόνια, αφού χωρισμένο σε 4 τμήματα και με συνολικό προϋπολογισμό 142 εκατ. ξεκίνησε το 2010. Λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων διενεργήθη νέος διαγωνισμός το 2017 αυτή τη φορά με προϋπολογισμό 160 εκατ. Όμως και πάλι κυρίως λόγω των δικαστικών εμπλοκών παραμένει παγωμένο.

Διανύουμε ήδη τον έβδομο μήνα της νέας κυβέρνησης και το κρίσιμο ερώτημα είναι: Υπάρχει πρόθεση για πολιτική λύση και έναρξη των εργασιών;

Έστω στην 4η εργολαβία των 16χλμ [ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ] Λουτράκι- Αμβρακία για να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς στον δρόμο καρμανιόλα Αμφιλοχία-Βόνιτσα και να δοθεί οδική ανάσα στην Δυτ Ελλάδα.

Προηγουμενο αρθρο
«Φίλοι ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης»: Γενική Συνέλευση και κοπή Βασιλόπιτας
Επομενο αρθρο
Συλλυπητήρια Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.