HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε εξέλιξη οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Σε εξέλιξη οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λευκάδας

Περίπου 2.000 είναι τα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας που θα ψηφίσουν σήμερα. Πάντως το κλίμα που επικρατούσε μέσα και έξω από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Επιμελητηρίου, ήταν δυσανάλογο των μελών του. Κόσμος, παρέες, πηγαδάκια, βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο του κτιρίου, στις σκάλες και στις δυο αίθουσες που εξελίσσεται η ψηφοφορία. Με την τροπή που πήραν τα γεγονότα είναι φυσικό το ενδιαφέρον να είναι  ιδιαίτερα αυξημένο.

Η ψηφοφορία ακολουθεί δυο φάσεις. Στο χώρο που ήταν τα γραφεία του Επιμελητηρίου υπάρχουν 4 τμήματα: εμπορίου, τουρισμού, υπηρεσιών και μεταποίησης. Ο ψηφοφόρος ελέγχεται, αν είναι γραμμένος στους καταλόγους και αν είναι οικονομικά ενήμερος. Στη συνέχεια παίρνει κάποια βεβαίωση με την οποία προσέρχεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. Εκεί βρίσκεται η δικαστική αντιπρόσωπος. Υπάρχουν τόσες κάλπες και παραβάν, όσα και τα τμήματα.

Βρεθήκαμε στο Επιμελητήριο στις 12:30. Παρά τις ερωτήσεις μας δεν κατέστη δυνατόν, από το σύστημα-όπως μας είπαν- να μας πληροφορήσουν πόσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ψηφίσει. Οι εκλογές όπως μάθαμε, διεξάγονται με Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Νωρίτερα, όπως μας πληροφόρησαν, δημιουργήθηκε ένα μικρό θεματάκι. Λόγω κάποιας εταιρείας που δεν δικαιούταν να ψηφίσει, η δικαστικός ζήτησε από κάποιους επικεφαλής παρατάξεων να απομακρυνθούν από την αίθουσα ψηφοφορίας, για να μην είναι κοντά στις κάλπες. Διακόπηκε η ψηφοφορία, προκλήθηκε μικρή καθυστέρηση, αλλά τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ. Πετρόπουλος έφευγε μόλις φτάσαμε, η κ. Σταύρακα στέκονταν στον προθάλαμο της αίθουσας ψηφοφορίας και ο κ. Σκιαδαρέσης περιφέρονταν εδω κι εκεί.

Δεν είναι ακόμα γνωστό με ποιο τρόπο θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Αν δηλαδή θα βγουν αποτελέσματα κατά παράταξη και στο μετά θα γίνει η καταμέτρηση των σταυρών. Πιστεύουμε πως μάλλον το πρώτο θα γίνει.

Οι εκλογές λόγω της καθυστέρησης, θα παραταθούν και μετά 19:00.

Προηγουμενο αρθρο
Οι πύλες τ' ουρανού
Επομενο αρθρο
Καλημέρα από την Καρυά - Καλημέρα Θανάση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.