HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε λειτουργία μία Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) στην Λευκάδα

Σε λειτουργία μία Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) στην Λευκάδα

Το μειωμένο ενδιαφέρον έφερε  συρρίκνωση του αριθμού των ΚΟΜΥ στα Επτάνησα

Τις Ειδικές Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ νοσηλευτών) για την υποστήριξη των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Ε.Σ.Υ. στο πλαίσιο τη πρόληψης της δημόσιας υγείας λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοιού (COVID–19 )») του Επιχειρησιακού Προγράμματος «μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομές 2014–2020» είχε προαναγγείλει ο ΕΟΔΥ από τον Ιούλιο του 2020.

Βάσει του προγραμματισμού προβλέπονταν η δημιουργία δύο και στην Λευκάδα, δύο στην Ιθάκη, μία στους Παξούς, επτά στην Κέρκυρα , πέντε στην Ζάκυνθο, πέντε στην Κεφαλλονιά, τέσσερις στην Πρέβεζα.

Τελικά στην Λευκάδα δημιουργείται μόλις μία, χωρίς μένουν η Ιθάκη και οι Παξοί , μία η Κεφαλλονιά, έξι η Κέρκυρα, δύο  η Ζάκυνθος, δύο η Πρέβεζα.

Πρόκειται ουσιαστικά για κινητές μονάδες λήψης βιολογικού υλικού και νοσηλείας  κατ΄οίκον  για ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού. Κάθε κινητή μονάδα ΚΟΜΥ αποτελείται από έναν νοσηλευτή κι έναν οδηγό με έναν ιατρό επόπτη.

Πηγή: https://meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Χιόνισε στο Περγαντί
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Πολιτιστικά σωματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.