HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣε υγειονομική ετοιμότητα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να δεχθεί επισκέπτες

Σε υγειονομική ετοιμότητα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να δεχθεί επισκέπτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε υγειονομική ετοιμότητα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να δεχθεί επισκέπτες

Στελεχώνονται με γιατρούς τα νοσοκομεία και με μοριακούς αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας

Η φροντίδα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι διαρκής και αποδεδειγμένα επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς απαντώντας σε επερωτήσεις των παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ» και «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ» αντίστοιχα αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και την επάρκεια και ετοιμότητα των υποδομών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κ.Ζορμπάς ενημέρωσε αναλυτικά για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών και επικουρικών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, διευκρινίζοντας το θέμα της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στον πρώτο διαγωνισμό από την 6η ΥΠΕ.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί:

Στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς:1 παθολόγος και αποσπάστηκαν ακόμη δυο από την 6η ΥΠΕ, 7 νοσηλευτές, 3 εργαστηριακοί παρασκευαστές και 6 άτομα διοικητικό προσωπικό και 1 στο Κέντρο Υγείας
Στο Νοσοκομείο Ζακύνθου: 3 γιατροί, 16 νοσηλευτές, 7 εργαστηριακοί παρασκευαστές, 19 άτομα διοικητικό προσωπικό και 1 στο Κέντρο Υγείας
Στο Νοσοκομείο Λευκάδας: 5 καρδιολόγοι, 2 ορθοπεδικοί, 1 γυναικολόγος, 34 νοσηλευτές, 6 εργαστηριακοί παρασκευαστές, 18 άτομα διοικητικό προσωπικό
Στο Νοσοκομείο Κέρκυρας: 7 γιατροί, (μεταξύ των οποίων 1 ογκολόγος, 1 πνευμονολόγος, 1 κυτταρολόγος), 5 επικουρικοί γιατροί, 14 νοσηλευτές, 4 εργαστηριακοί παρασκευαστές. Υπολείπονται 24 προσλήψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο διαγωνισμό που επίκειται, καθώς και η πρόσληψη 2 ατόμων στα Κέντρο Υγείας.

Όπως επισήμανε ο κ.Ζορμπάς στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας είναι η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, μέσα από διαδικασίες που θα ανακοινωθούν, καθώς επίσης η άμεση πρόσληψη επιπλέον 37 ατόμων επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο ίδιο νοσοκομείο
Όσον αφορά τη λειτουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείες στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αυξήθηκαν οι κλίνες από 4 σε 9 και λειτουργούν δυο θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Αναφορικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς της πανδημίας επισημάνθηκε ότι στις πύλες εισόδου των Ιονίων Νήσων (αεροδρόμια, λιμάνι Κέρκυρας), έχουν τοποθετηθεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ενώ στο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν υπάρχει άφιξη πλοίου θα διενεργούνται δειγματοληπτικά τεστ από γιατρούς του Κέντρου Υγείας πόλεως Κέρκυρας.

«Η κατάσταση εξελίσσεται ικανοποιητικά Ιόνια Νησιά αυτή τη στιγμή σε όλους τους τομείς. Υπάρχουν κάποια κρούσματα, διαχειρίζονται σωστά, όπως πρέπει κάτω, από τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τους επισκέπτες μας», διευκρίνισε ο κ.Ζορμπάς επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας σε όλα τα Ιόνια Νησιά, ενώ σε συνεννόηση με το Υπουργείο υπάρχει ειδικό όχημα (βαν) μεταφοράς και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες, το οποίο μισθώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και 5 οχήματα από το Υπουργείο για την μεταφορά ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

Τέλος, όπως ενημέρωσε, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναμένεται άμεσα η προμήθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός μηχανήματος ανίχνευσης sars-Cov2, με μέθοδο PCR τελευταίας τεχνολογίας και δυνατότητα εξέτασης περίπου τριακοσίων δειγμάτων για κορονοϊό σε ημερήσια βάση. Αντίστοιχα μηχανήματα δρομολούνται να προμηθευθούν η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 24 νέα κρούσματα